European Trophy: Esittelyssä Frölunda Indians

Savon sydämessä nähty Djurgården on erittäin kova joukkue ja sitä samaa tulee olemaan myös KalPan lauantainen vastustaja Frölunda Indians. Göteborgin ylpeys on suurseura, joka tavoittelee mestaruutta joka kausi. Etenkin joukkueen hyökkäys on tulivoimainen.

Pettymykseen päättyneen viime kauden jälkeen seura haluaa pestä kasvonsa ja tulee olemaan jälleen ensi kaudella pudotuspeleissä, niin hyvä joukkue nyt on. Kun pudotuspelit aikanaan alkavat, Indians tulee olemaan yksi varteenotettava kandidaatti mestariksi.

European trophy: Frölunda Indians-KalPa Kungsbackassa la 3.9. klo 17 Suomen aikaa.


Kaupunki:
Göteborg on Ruotsin toiseksi suurin kaupunki, asukkaita on hieman yli 500 000 ja suur-Göteborgin alueella asuu yli 900 000 ihmistä. Kaupungissa asuu runsaasti suomalaisia sekä ruotsinsuomalaisia.

Göteborg on aito urheilukaupunki. Kaupungin ylpeydet ovat Frölunda Indians sekä maineikas jalkapalloseura IFK Göteborg. Kaupungissa on järjestetty viimeisen 15 vuoden aikana sekä yleisurheilun MM- että EM-kilpailut.

Seura:
Frölunda Indiansin alkuperäinen nimi on Västra Frölunda IF, joka on göteborgilainen yleisseura. Vuonna 1938 alkanut jääkiekkotoiminta otti käyttöön nykyisen nimensä vuonna 2004.

Mestaruudet:
3 Ruotsin mestaruutta (1965, 2003, 2005)

Areena:
Indiansin kotiareena on vuonna 1971 rakennettu, sittemmin useaan otteeseen nykyaikaistettu Scandinavium, jonka kapasiteetti jääkiekko-otteluissa on noin 12 000 katsojaa. Siellä on nähty muun muassa MM-jääkiekkoa sekä Euroviisujen finaali.

Ottelu KalPaa vastaan pelataan Göteborgin lähellä, huomattavasti pienemmässä Kungsbackan jäähallissa.

Kansainvälinen kokemus:
Lista pelaajien kansainvälisistä meriiteistä on todella kova. 14 NHL-varausta, neljä entistä NHL-pelaajaa, yhteensä 1347 NHL-ottelua ja 412 NHL-pistettä. 19 MM-kilpailut, kaksi maailmanmestaria, viidet olympialaiset, kaksi olympiavoittajaa, kaksi World Cupia.

Tärkein pelaaja:
Suomalaiset:
Suomalaisia löytyy tällä hetkellä joukkueesta kaksi, joka on takavuosiin nähden jopa vähän, mutta laatu on kova. SM-liigassa parhaalla kaudellaan 62 pistettä takonut Toni Koivisto siirtyi KHL:n kautta Ruotsiin. Viime kevään maailmanmestari Mika Pyörälä on takonut SM-liigassa 45 pistettä ja pelannut sen jälkeen aina NHL:ssä asti ennen Ruotsia.

Christian Bäckman:
Debytoi Elitserienissä Frölunda-paidassa kaudella 1998-1999, pelasi Pohjois-Amerikassa kuusi kautta ja 301 NHL-ottelua, joissa iski 79 pistettä. On edustanut Tre Kronoria niin MM-kisoissa, World Cupissa kuin olympialaisissakin ja on olympiavoittaja. On hyökkäävä puolustaja, viime kaudella 21 ottelussa 17 pistettä. Ikää on silti vasta 31 vuotta.

Per-Johan Axelsson:
Pelasi Frölundassa Elitserieniä jo kaudella 1993-1994. Edusti NHL:ssä Boston Bruinsia 11 kautta ja 851 ottelua, joissa viimeisteli 294 pistettä. On taistellut Ruotsi-paidassa kuusissa MM-kilpailuissa, kaksissa olympialaisissa ja kerran World Cupissa, olympiavoittaja vuodelta 2006. 36-vuotiaan varakapteenin kokemus on joukkueelleen hyvin arvokas.

Tunnetuimmat seuran entiset pelaajat:
Suomalaisia on pelannut Göteborgissa vuosien varrella paljon. Heidän joukossaan muun muassa yleisön suursuosikeiksi kohonneet Christian Ruuttu, Marko Jantunen, Ville Peltonen, Petteri Nummelin ja Tomi Kallio. Myös Ari Ahonen on pelannut joukkueessa.

Frölunda-kasvateista tämän hetken kovin nimi on New York Rangersin tähtimaalivahti Henrik Lundqvist. Frölunda Indians kohtaakin NY Rangersin kotonaan syyskuun lopulla.

Kotisivut:
Frölunda Indiansin kotisivut täällä.