European Trophy: Esittelyssä Djurgårdens IF

Djurgårdens IF on Ruotsissa seura, joka sytyttää kaikkialla. Se on maan suosituimpia ja vihatuimpia seuroja. Perinteet ovat pitkät ja menestystä on tullut lajissa kuin lajissa.

Keväällä 2010 DIF palasi huipulle, täytti Globenin ääriään myöten ja ylsi aina finaaleihin asti. Viime kaudella tie katkesi puolivälierissä. Tulevaan kauteen seura on satsannut jälleen ja puolustuksen leveän laadun sekä hyökkäyksen laatuyksilöiden johdolla joukkue hakee tosissaan menestystä. DIF:llä on kaikki edellytykset mestaruuteen keväällä 2012.

Näin kovan tason vastustajia nähdään Pohjois-Savossa todella harvoin. Tule ja näe!

European trophy: KalPa-Djurgårdens IF Niiralan Montussa tiistaina 23.8. klo 18.30.


Kaupunki:
Tukholma on noin 850 000 asukkaalla Pohjoismaiden suurin kaupunki. Suur-Tukholma on vielä huomattavasti suurempi, asukkaita on yhteensä hieman yli 2 000 000.

Yksi Tukholman kaupunginosista on Djurgården, joka on suurimmaksi osaksi saari. Saari on tuttu myös valtavalle määrälle suomalaisturisteja, siellä sijaitsevat muun muassa huvipuisto Grönä Lund, Wasa laiva museo ja eläintarha Skansen.

Seura:
Djurgårdens IF eli DIF on yksi Ruotsin vanhimpia, menestyneimpiä ja suosituimpia seuroja. Yleisseuran lajivalikoima on laaja. Seura on perustettu jo vuonna 1891, jääkiekkojaosto 1922.

Jääkiekossa seura on Ruotsin maratontaulukossa toisena. Menestymisen kulttuurista kertoo maratontaulukon lisäksi myös se, että 19 pelatusta finaalisarjasta DIF on voittanut huikeat 16. Viimeksi DIF oli finaaleissa keväällä 2010, silloin kohtalona oli kärsiä tappio.

Mestaruudet:
16 Ruotsin mestaruutta
2 Euroopan mestaruutta (1991, 1992)

Areena:
DIF:n ja sen rakkaan vihollisen AIK:n kotihalli on Hovet, joka tunnettiin aiemmin nimellä Johanneshov. 1955 rakennettu halli remontoitiin viimeksi vuonna 2002 ja kapasiteetti on nykyään 8000 katsojaa.

DIF pelaa kausittain yksittäisiä otteluita, muun muassa ottelut AIK:ta vastaan vieressä sijaitsevassa Globenissa. Globenin kapasiteetti on hieman vajaat 14 000 katsojaa ja ennen sen valmistumista vuonna 1989 Johanneshov oli Tukholman suurin jäähalli.

Kansainvälinen kokemus:
Onko kenenkään seurajoukkueen riveissä esiintynyt Niiralan Montussa näin montaa NHL-varausta? DIF:llä on lähes käsittämättömät 15 NHL-varausta! NHL:ssä heistä on tähän mennessä pelannut jo kuusi. Joukkueesta löytyy myös olympiakulta ja maailmanmestaruus.

Tärkein pelaaja:
Puolustus:
DIF:n puolustus tulee olemaan ensi kaudella Elitserienin ja hyvin mahdollisesti myös koko Euroopan paras. NHL-varauksia on peräti kuusi, kolme siellä jo pelanneita, kuten myös SM-liigassa.

Tulivoimaa löytyy, Josef Boumedienne takoi viime kaudella Elitserienissä pisteet 5+25, Andreas Holmqvist pisteet 12+17 ja AHL:stä palannut Kyle Klubertanz toissa kaudella pisteet 12+19. Lisäksi nimet  Daniel Tjärnqvist ja David Printz ovat kansainvälistä jääkiekkoa seuraaville tuttuja.

Marcus Nilsson:
Ensimmäisen kierroksen NHL-varaus pelasi DIF-paidassa Elitserieniä jo kaudella 1995-1996.  Yhdeksän NHL- ja yhden KHL-kauden jälkeen kotiin palannut mies on ikonin asemassa. NHL:ssä 547 ottelua ja 179 pistettä. Poikkeuksellisuudesta keroo jo pelinumero, # 4.

Kristofer Ottosson:
Debytoi Elitserienissä jo kaudella 1994-1995 ja pelaa seuran edustusjoukkueessa peräti 16. kauttaan. Elitserienissä 709 ottelua, 349 pistettä ja kaksi mestaruutta, kaikki DIF-vaakuna rinnassa. Kun ura päättyy, paita # 9 tulee nousemaan Hovetin kattoon.

Kotisivut:
Djurgårdens IF:n kotisivut täällä. Kannattajayhteisö Järnkaminernan kotisivut täällä.