ET-esittelyssä HC Mountfield Ceske Budejovice

Tätä on odotettu! KalPan historian ensimmäinen European Trophy -kotiottelu. Odotus on noussut entisestään kun Savon ylpeys avasi turnauksen komeasti yhteensä neljällä pisteellä Bratislavasta ja Wienistä. Jo kaksi ensimmäistä ottelua osoittivat, että KalPan taitotaso kestää eurooppalaisen vertailun ja että persoonallinen pelityyli on muille myrkkyä.

KalPan kokoonpano sivuilla torstaina päivällä. Ottelusta tulee ET-sivuille liveseuranta.


Kaupunki:
Tsekin tasavallan eteläosissa sijaitseva Ceske Budejovice on noin 94 000 asukkaan kaupunkin. Kaupunki on tunnettu juuri jääkiekkojoukkueestaan sekä isoista panimoista.

Seura:
Vuonna 1928 perustettu HC Ceske Budejovice on hyvin perinteinen jääkiekkoseura. Nyt seuran nimeen sisältyy nyky-Tsekkityyliin seuran suuren yhteistyökumppanin nimi.

Mestaruudet:
Tsekkoslovakian Extraliiga: 1951

Areena:
Joukkueen kotihalli on huippunykyaikainen, vuonna 2002 rakennettu Budvar Arena. Hallin kapasiteetti on 6421 katsojaa.

Seuran entisiä pelaajia:
Savolaisille tutuin pelimies on KalPan SM-liigakauden 2005-2006 maalikuningas Tomas Kurka, joka pelasi Savossa myös osan kaudesta 2006-2007. Kurka on edustanut seuraa kolmella kaudella.

Seuran historian kaikkien aikojen paras pistemies on Lubos Rob, joka väläytteli KalPassa syyskaudella 1998, mutta vaihtoi seuran palkanalennusten yhteydessä maisemaa. Rob edusti HC Ceske Budejovicea peräti 17 kaudella.

Kaikkien aikojen kansainvälisesti tunnetuin pelaaja on Tsekkoslovakian maajoukkueen takavuosien maineikkaan kaksikon Jiri Lala-Igor Liba tehokkaampi osapuoli, Lala. Hän edusti seuraa 12 kaudella.

Kansainvälinen kokemus:
Joukkueesta löytyy kiitettävästi kokemusta kansainvälisistä otteluista. Euro Hockey Tourilla on nähty kahdeksan joukkueen pelaajaa ja peräti seitsemän miestä on varattu jo NHL:ään. MM-kilpailuissa on nähty puolustaja Jan Novak kertaalleen ja puolustaja Ales Kranjc neljä kertaa A-tasolla. Kranjc edustaa Sloveniaa.

Joukkueesta löytyy tsekkien lisäksi kaksi slovakkia, puolustajat Peter Mikus ja Rene Vydareny sekä slovenialainen Kranj. Lisäksi kanadalainen puolustaja Dustin Wood on joukkueessa try-out sopimuksella.

Tärkein pelaaja:
Milan Gulas (25) on Ceske Budejovicen kaupungin oma poika, seuran kasvatti ja joukkueen suurin tähti. Viime kaudella mies oli joukkueensa ykköstykki, 51 ottelua ja 23+21 pistettä. Kauden kruunasi kutsu Tsekin paitaan Euro Hockey Tourille.

Jakub Kovar (23) torjui viime kaudella itsensä Tsekin Extraliigan maalivahtieliittiin. 52 ottelun tilastot ovat huimat, 92,4 % / 2,47. Upea kausi palkittiin kutsuilla sekä EHT:hen että MM-kilpailuihin. Mies on varattu jo NHL:ään ja kausi voi olla viimeinen Tsekissä.

Kotisivut:
HC Mountfield Ceske Budejovicen kotisivut täällä.