Blues-KalPa.

6. NELJÄNNESFINAALI: Blues-KalPa Barona Areenalla sunnuntaina 1.4. klo 16.00.

Playoff-kulttuuri on Savossa vielä ohutta. Viime kevään Lukko-ottelusarja ja nyt ottelut Bluesia vastaan ovat tärkeä osa oppimisprosessia. Vuosi sitten Lukkoa ei hetkauttanut 0-2 tappiolla oleminen, eikä KalPaa 2-3 tappiolla oleminen. Nyt Blues on tehnyt 0-3 asemassa  ainoan oikean ratkaisun, pelannut omaa peliä.

Runkosarjassa otteluiden tuloksilla ei ole väliä, vain voitoilla. Playoffeissa ottelusarjojen kuluilla ei ole merkitystä, vain sillä kuka sarjan voittaa. Siksi Savossa ja Oulussa on turha miettiä paria tappiota kun sarja on edelleen katkolla itselle. Vastustaja ei ole lyöty ennen kuin sarja on ohi. Vastustajaa täytyy kunnioittaa.

Yksittäiset ottelut voivat playoff-maailmassa ratketa hyvinkin pieniin asioihin. Näin on käynyt sekä neljännessä että viidennessä ottelussa. Ja niin tullee käymään, suuntaan tai toiseen, myös kuudennessa ottelussa. KalPa on kuudenteen otteluun jälleen suosikki, mutta isoa voittoa on turha odottaa. Voitto kuin voitto riittää.

Kokoonpanoon palaavan kapteeni Sami Kapasen merkitys joukkueelleen on suuri. Kapaselta ei ole kuitenkaan kohtuullista odottaa ihmeitä, kuuden viikon tauko otteluista on pitkä aika ja palaaminen keskelle kauden kiihkeimpiä otteluita on kova paikka. Kova on kuitenkin myös tämä kapteeni, poikkeuksellisen kova.

UUTTA! Tilaa ja katso ottelu netissä täällä ja tuet KalPaa myös taloudellisesti!


Kokoonpanot ja tuomaristo:
Ottelun kokoonpanot ja tuomaristo SM-liigan sivuilla täällä.


Seuraavat kotiottelut:
- Ma 2.4. klo 18.30 7. neljännesfinaali (Lippuvihkon 4. ottelu) [Tarvittaessa]