Uusi valmennustiimi KalPassa ensikaudella

KalPa Hockey Oy ja KalPan A-nuorten päävalmentajana kauden loppuun asti toimiva Tuomas Tuokkola (35) ovat solmineet kaksivuotisen sopimuksen KalPan päävalmentajan pestistä. Tuomas Tuokkola on nuori ja kehittyvä valmentaja, jonka ehdoton vahvuus on taito toimia nuorten lahjakkuuksien parissa. Nuoresta iästään huolimatta Tuokkolalla on takanaan jo paljon vankkaa kokemusta valmentajana, sillä hän on muun muassa luotsannut JYP:n A-nuoret mestaruuteen.

Tuokkola tulee saamaan rinnalleen osaavan ja ammattitaitoisen valmennustiimin, joka koostuu 2-3 muusta valmentajasta. Neuvottelut muun valmennustiimin kanssa ovat hyvällä mallilla. Tulevaan valmennustiimiin halutaan saada laaja-alaista osaamista ja tietotaitoa sekä puolustus- että hyökkäyspelaamisesta. Tuomas Tuokkola tuntee hyvin KalPa-kiekkoilun ja muut valmentajat tulevat täydentämään tiimiä tuoden mukanaan ulkopuolista osaamista. Lisäksi keskustelujen alla on Mika Kojonkosken jatkaminen valmentajana fysiikkapuolella.

Valmennustiimin luominen sai alkunsa jo viime keväänä, kun Tuomas Tuokkola siirrettiin A-nuoriin saamaan kokemusta ja vastuuta ennen tulevaa päävalmentajan tehtävää. A-nuorissa Tuokkola on halunnut erityisesti tukea yksilöiden kehittymistä, joka on KalPa-kiekkoilun yksi tärkeä elinehto. KalPa neuvotteli joulun alla päävalmentajan pestistä myös TPS:n viime kaudella mestaruuteen luotsanneen Kai Suikkasen kanssa, mutta KalPa halusi kuitenkin edetä alkuperäisen suunnitelmansa mukaan ja valitsi Tuokkolan valmennustiiminsä luotsaajaksi.

KalPa haluaa uudella tiimivalmennustavallaan luoda joukkueelle hyvät lähtökohdat tulevalle kaudelle jatkamaan nykyisen valmennuksen luomaa menestyksen tietä. KalPa kiittää valmentaja Pekka Virtaa viiden kauden mittaisesta valmennusprojektista ja katsoo tulevaisuuteen luottavaisena.

Lisätietoja tarvittaessa:
KalPa Hockey Oy
Sami Kapanen
044-787 1124