Tappara taisteli Savon sydämestä pisteet Pirkanmaalle

KalPa - Tappara 1-3 (1-1, 0-1, 0-1)

Tilastot täällä. Savon Sanomien videot ottelusta tulevat olemaan täällä.

Ottelu alkoi isäntien kannalta todella huonosti kun KalPa otti ensimmäisellä ja toisella minuutilla kaksi turhaa jäähyä. Kuten niin monesti aiemmin, aivan ottelun alussa tulleen ylivoiman aikana sen saanut joukkue ei ole vielä valmis sitä hyödyntämään ja KalPa selvisi.

Kuudennella minuutilla Janne Laakkonen laukoi maalin nyt toisessa ottelussa peräkkäin ja kuten myös torstaina, maalin syötti Peter Olvecky. Kun KalPa pelasi näyttävästi ja vyörytti peliä Tapparan päätyyn, näytti illasta tulevan savolaisittain oikein hyvä. Mutta toisin kävi.

Tapparan ryöstöretki Savon sydämeen onnistui täydellisesti kun maalivahti Harri Säteri oli hyvässä iskussa 20 torjunnallaan, hänen edessään joukkue blokkasi laukauksia runsaasti, KalPan laukauksista liian moni viuhui ohi maalin ja Tappara oli maalipaikoissaan terästä.

KalPa-maalilla Ari Ahonen esitti useamman todellisen "game saver" -torjunnan, mutta kun omien kenttäpelaajien ruuti oli lauantaina turhan märkää, ei torjunnoista lopulta ottelun kääntäjiksi ollut. Tapparan vähistä maalipaikoista kertoo myös Ahosen torjuntojen määrä, 14.

Seuraava viikko on KalPalle kahden kotiottelun viikko. Tiistaina vieraaksi saapuu TPS ja lauantaina historian ensimmäisen Savolaisten ottelun vastustaja on Blues. Tervetulloo! 


Seuraavat kotiottelut:  
- Ti 18.1. klo 18.30 KalPa - TPS
- La 22.1. klo 18.30 KalPa - Blue
Savolaisten ottelu
- Pe 28.1. klo 18.30 KalPa - Pelicans  Tammikuun tasaus, osa 1/2