Spesiaaliherkkua teille KalPa-perheen jäsenet: Härski paketti!

Teemu Hartikaisesta tulee Suomen aikaa varhain perjantai-aamuna KalPan maineikkaan kiekkokoulun jo kahdeksas NHL:ssä pelannut seuran oma kasvatti. Unelmasta tulee totta.

Seuraavassa "Härskin" tunnelmat jääkiekkohullusta Edmontonista tasan vuorokausi ennen uran ensimmäistä NHL-ottelua, josta mies totesi, että "Pittää yrittää luistella varmaan niin kovvaa että silimistä tulloo vesj".

Edmonton-Phoenix perjantaina 18.3. kello 03.00. Ottelu on ostettavissa täällä.

Uutinen isä Hartikaisen tunnelmista NHL-debyytin alla täällä.

Uutinen Härskin pitkästä ansioluettelosta jo 20-vuotiaana täällä.

Uutinen kutsusta Edmontoniin sekä KalPa-kasvatit NHL:ssä täällä.

Uutiset muualta:
 
- Edmonton Journal: "Teemu Hartikainen gets his shot with Oilers" täällä sekä "Oilers hope winger can fill void up front" täällä.
 - Savon Sanomat: "Teemu Hartikainen tohkeissaan NHL-kutsusta" täällä.
 - MTV3: "NHL:n tuorein suomalaistulokas saa kehuja valmentajalta" täällä.

Videot muualta:
 - Edmonton Oilers: "Up with the big club" sekä "Renney on Hartikainen" täällä.


Teemu Hartikainen - 2.4.2010
NHL-varaus, A-maajoukkueeseen, NHL-sopimus ja AHL:ään - kaikki Kuopiosta käsin.


Kuvittelitko mielessäsi Kuopiossa, miltä tuntuu kun ensimmäinen NHL-peli on näin lähellä? Jos, tuntuuko se samalta?
 - Olen kuvitellut monta kertaa menneinä vuosina miltä sitten oikeasti tuntuu kun ensimmäinen NHL-peli on lähellä ja alkamassa. Tämä tunne on kyllä aika samanlainen mitä kuvittelinkin. Pieniä perhosia vatsassa mutta ei kuitenkaan liikaa. Hyvin menneitten pelien jälkeen on jotenkin rauhallinen mieli ihme kyllä lähteä pelaamaan ainakin tässä vaiheessa. Voihan se olla että huomenna jäälle astuessa tilanne muuttuu, mutta sen näkee sitten.

Kun olet saapunut Edmontoniin ja harjoitellut jo joukkueen kanssa, onko jännitys vähentynyt vai kasvanut?
 - Tänne saavuttuani jännitys on laskenut aika paljon. Paljon on kavereitten kanssa oltu ja olen hyvin päässy uusiin kasvoihin tutustumaan.

Pelaat numerolla 56. Saitko valita sen itse? Valittiinko se jo ennen kauden alkua?
 - Mulla oli 56 jo training campilla niin sieltä se on tullut ja en ole itse asiaan mitenkään vaikuttanu. Mikäs siinä jos peli sillä lähtis kulkemaan niin olis jatkaakin. Ei nimittäin hirveän yleinen numero ole ja sitä myötä saisi varmasti jatkossakin käyttää. [Numero 35 on Oilersin maalivahdin Nikolai Khabibulinin käytössä].

Milloin saat tietää ketjukaverisi?
 - Varmaankin huomen aamuna treeneissä rupeaa hahmottumaan kentälliset peliin. Tällä hetkellä on niin rikkonaista että on mahdotonta mennä sanomaan kenen kanssa pelaan.

Minkä verran toivot peliaikaa, jos ottelu ei ole rikkonainen?
 - Semmoseen 10 minuuttiin kun pääsis niin vois olla tyytyväinen ja siinä ajassa ois mahdollista olla pelin sisällä jonka myötä peli varmasti kulkisikin ihan eri lailla.