Savolaisyleisö näki viihdettä ja draamaa arvosanan 10+ edestä...

KalPa - JYP 3-2 (2-1, 0-0, 0-1, 0-0, 1-0)

SM-liigan kauan odotettu sarja-avaus KalPa-JYP oli todellinen spektaakkeli, josta ei puuttunut yhtään mitään. Juuri ennen ottelun alkua Musta Verkosto esitteli lähes koko päätykatsomon peittäneen noin 300 neliön kokoisen, todella hienosti toteutetun overhead-tifon. Lisäksi Musta Verkosto loi halliin koko ottelun ajan todella hyvän tunnelman.

Kaukalon puolella KalPa suorastaan hemmotteli kotiyleisöään kahden ensimmäisen erän aikana. Avauserässä otteissa näkyi vielä ylilatausta, mutta toiseen erään löytynyt kylmäpäisyys toi esiin KalPan, joka pelasi aivan mahtavaa jääkiekkoa. Reilusti uudistuneen KalPan vielä entisestään lisääntynyt liike ja taito todella purivat jyväskyläläisiin.

Mutta, jos kolmas erä olisi ollut kahden ensimmäisen kaltainen, olisi kyseessä ollut vain hieno ja viihdyttävä ottelu. Mahtavaan otteluun tarvitaan myös mahtava vastustaja ja niin vain JYP tuli väkisin tasoihin ylivoimamaalilla vain neljä minuuttia ennen kolmannen erän loppua. Luonnollisesti savolaiset eivät tykänneet juonenkäänteestä sitten ollenkaan.

KalPa aloitti jatkoajan lähes kahden minuutin alivoimalla ja jos toisessa erässä JYP ei päässyt lähes viiden minuutin pyörityksen aikana koskemaan edes kiekkoon, oli nyt KalPan vuoro olla lähes yhtä lailla vietävänä. Mutta niin vain KalPa kesti ja draama sai jatkokseen vielä voittolaukauskilpailun. Ja siinäkin tarvittiin vielä ylimääräinen kierros.

Päävalmentaja Pekka Virta ansaitsee hatunnoston joukkueen nähtyyn lentoon virittämisestä heti avausotteluun, jossa paineet olivat kovat. Tommi Miettinen aloitti kapteenin uransa kotiyleisön edessä kahden maalisyötön avauserällä. Uusi mies Sakari Salminen osoitti, että savolaisyleisö tulee näkemään seuraavan kahden kauden aikana aivan poikkeuksellista taitoa.

Pasi Hirvonen pelasi todella väkevästi ja uhrasi luitaan pelastaen kertaalleen lämärin edessä KalPan varmalta takaiskulta. Ari Ahonen pelasi unelmaottelun, oli suorastaan elävä seinä jatkoajan peräti kahdeksalla torjunnalla ja yhtä yritystä vaille ohittamaton voittolaukauksissa. Ja Kalle Kerman iski kaksi todella kaunista voittolaukausmaalia. Niiden lisäksi Kerman niittasi jo yhden maalin avauserässä. Kauden ensimmäisen kotimaalin napautti Timo Salo.

Kun joukkue pelaa todella hyvin, yksilöt pelaavat todella hyvin. Nämä miehet kuitenkin osoittivat, että joukkueessa on paljon miehiä, jotka ovat paitsi valmiit nousemaan vuorollaan esiin ratkaisemaan otteluita, myös tekevät sen. Ja osana joukkueen alussa olevaa oppimisprosessia täytyy mainita myös lopussa johtoaseman menettäminen, jota ei saisi käydä.

Kun KalPa päätti ensin selkeästi hallitsemansa ja sitten jo lähes häviämänsä ottelun voittoon voittolaukauksissa, ei kotiyleisölle voi yksinkertaisesti enää tarjota parempaa viihdettä ja draamaa. Ihme on, jos ottelun nähnyt yleisö ei halua nähdä vastaavaa pian uudelleen. 21.9. se on hyvin mahdollista, kun aina sytyttävä Jokerit saapuu Kuopioon.

Kiitos teille Niiralan Montun lähes 5000-päinen yleisö, joka olitte mahtava. Tervetuloa kaatamaan Jokereita 21.9.!