Oma ilme alkaa jälleen löytyä, tuloksena toinen peräkkäinen voitto

KalPa - HIFK 2-1 (1-0, 1-0, 0-1)

Tilastot täällä. Savon Sanomien maalikooste täällä.

Ennen torstai-illan ottelua ilmassa oli savolaisittain normaalia enemmän häiriötekijöitä kun alla oli kaksi maalitonta kotiottelua ja suuren mediahuomion saanut Pavel Brendl debytoi joukkueen riveissä. KalPa osoitti kuitenkin henkistä kanttia ja pelasi erittäin hyvän ottelun - ja voitti.

Ottelu oli erittäin viihdyttävä. Avauserässä KalPa vei ja HIFK vikisi - ja yleisöllä oli hauskaa. Kotiyleisö repesi Tuomas Kiiskisen kauden avausmaalista ja myöhemmin erässä se huokaili poikkeuksellisen kauan kun todellisen naatitaan naatitaan -maalin esti ainoastaan kiekon pyörähtäminen lavassa.

Toisessa erässä kotiyleisöä huudatti Kalle Kerman, joka veivasi Tommi Miettisen tolppaan laukoman kiekon maalin edestä verkon perukoille. Brendl ehti väläyttää pelisilmäänsä ja laukaisuhalukkuuttaan ja kaukana ei ollut avausmaalikaan. Tsekki viritti ylösnousun päätteeksi karmean kovan lyöntilaukauksen, joka jäi kuitenkin liian matalaksi ja Juuso Riksman sai huokaista.

KalPa-vahti Ari Ahonen oli jälleen erinomainen. Miehen rooli kasvoi erä erältä ja etenkin päätöserässä panos oli ratkaiseva, etteivät pelistä hyvää otetta saaneet helsinkiläiset onnistuneet päättämään miehekästä kiriään tasoitusosumaan.

Erikoismaininnan ansaitsee ykkösketjua johtanut Mathias Månsson, joka tulee olemaan KalPalle erittäin tärkeä pelaaja ja myös kotiyleisön suuri suosikki. "Monni" on kotiutunut nopeasti sentteriksi, työ- ja taistelumoraali ovat korkealla ja lisäksi mies on kuin kotonaan maalinedustilanteiden jälkeisissä tilanteissa, suu käy ja hymy on leveä. Taistelija, jos kuka.

Ottelu tarjosi myös runsaasti fyysisyyttä, mistä niin joukkueet kuin yleisö tykkäävät. Torstaina maukkaimmat taklaukset tarjosi kotijoukkue ja HIFK-tähdistä niin Ville Peltosen kuin Mikael Granlundin nenänjäljet löytyvät Niiralan Montun plekseistä. Toki molemmat heistä ehtivät osoittaa olevansa loistavia pelimiehiä ja vaarallisia joka hetki kiekon haltuun saadessaan.

4300-päinen yleisö ansaitsee nöyrän kiitoksen. Musta Verkosto päätykatsomossa oli oma hyvä itsensä ja sai muun hallin hienosti mukaansa. Ei ole sattumaa, että kun tunnelma Niiralan Montussa on kova, KalPa pelaa kaukalossa erittäin hyvin. Niin myös tällä kertaa.

Seuraava Niiralan isäntiä testaamaan saapuva vastustaja on Ilves, tiistaina 5.10. Sitä ennen KalPa matkustaa lauantaina 2.10. Ouluun, jonne matkustaa myös hyvin savolaiskannattajia.

Seuraavat kotiottelut: 
 - Ti 5.10. klo 18.30 KalPa - Ilves
 - Ti 12.10. klo 18.30 KalPa - Ässät
 - Pe 15.10. klo 18.30 KalPa - Tappara