Nuori mies Suonenjoelta taiteili IFK:n nurin Helsingissä

HIFK - KalPa 1-2 (1-1, 0-0, 0-0, 0-0, 0-1)  Tilastot täällä.

KalPa taisteli torstaina Helsingin kirkkaissa valoissa isolla Kilpisydämellä. Savolaiset tulivat otteluun erinomaisesti ja ottelun alku pelattiin nimenomaan kotijoukkueen päässä. Avausmaali avauserään oli ansaittu, tekijänä Peter Olvecky, joka ohjasi ensimmäisen maalinsa KalPa-paidassa Simo-Pekka Riikolan laukauksesta. Avauserä päättyi kuitenkin tilanteeseen 1-1.

Jos joku on kritisoinut KalPan tapaa pelata kulmien kautta pitkiä hyökkäyksiä, oli juuri se voiton avain myös nyt. KalPa kypsytti HIFKin kontrolloimalla kiekkoa ja kun kiekkoa ei ole, on vaikea saada hurmosta päälle. Kiekon päätyyn heittämisellä ei tulos olisi ollut nyt nähty.

Toki helsinkiläisjoukkueessa on niin hurja määrä yksilötaitoa sekä kokemusta, että etenkin kolmannessa erässä kotijoukkue sai luotua painetta KalPan päähän hyvin ja kilahti kiekko toisessa erässä kertaalleen KalPa-maalin ylärimaankin. Voittoon tarvitaan usein onneakin.

Kun KalPa jaksoi kestää HIFKin painostuksen ja taistella itselleen jo yhden tärkeän pisteen, nousi valokeilaan Suonenjoen nuori mies Iiro Pakarinen. Ensimmäisen voittolaukauskilpailun maalin "Rudi" tälläsi ylänurkkaan, tilanteessa jossa maali oli tehtävä tai ottelu olisi ollut ohi.

Ja kun kolmen parin jälkeen aloittava joukkue vaihtuu, tuli Pakarinen vuoroon heti uudestaan. Ja kuin nauraen paineille, hän esitteli helsinkiläisyleisölle kukonpojan askeleita, joiden päätteeksi veivasi komean maalin ja tuuletti päälle komeasti, mansikaksi kermakakkuun.

Päävalmentaja Pekka Virta ansaitsee kiitoksen kylmäpäisyydestään ja pelisilmästään. Hän tarjosi Pakariselle kaksi mahdollisuutta koviin paikkoihin ja kun suurlupaus niissä onnistui, on se nuorelle miehelle kuin bensaa liekkeihin. On vain ajan kysymys, kun Iiro iskee jälleen.

Ottelu ratkesi neljännen parin tasoittavalla kun jälleen hienon ottelun torjunut, 25 kiekkoa pysäyttänyt Ari Ahonen otti kiinni Mikael Granlundin (18) ujutusyrityksen. Vaikka Granlund ei nyt onnistunut, oli kilpailun ensimmäinen maali saman miehen käsialaa ja erittäin näyttävä.

KalPa esiintyi pääkaupungissa ilman neljää parasta maalintekijäänsä. Pitkäaikaispotilas Kalle Kermanin ja KHL.ään siirtyneen Janne Jalasvaaran lisäksi kokoonpanosta puuttuivat vielä päävammasta toipuva Tuomas Kiiskinen sekä kuumeisena Savoon jäänyt Sakari Salminen.

Jo peräti 10:nnen peräkkäisen jatkoaika/voittolaukauskilpailuvoiton saalistanut KalPa nousi sivuamaan SM-liigan ennätystä. Samaan on yltänyt aiemmin ainoastaan Ilves. Voiton myötä sija kuusi, suora pudotuspelipaikka on yhtäkkiä enää kolmen pisteen, yhden voiton päässä.