Niiralan Montun perjantai-illassa Pavel Brendl -show!

KalPa - Tappara 5-2 (2-0, 2-1, 1-1)

Tilastot täällä. Savon Sanomien videot täällä.

Ei KalPa-joukkuetta ole voinut syyttää tahdon, taistelun ja yrityksen puutteesta tällä kaudella aiemminkaan, mutta perjantaina kotiyleisön edessä se mystinen "se jokin" löytyi, viimeistelyssä oli kaivattua terävyyttä ja KalPa kaatoi Tapparan kotiyleisön riemuksi 5-2.

Ari Ahonen oli jälleen oma, erittäin hyvä itsensä torjuen 27 laukausta ja joukkue "Arskan" edessä taisteli. Nyt kova työ ei valunut hukkaan, sillä uusittu KalPan ykkösketju otti ohjat käsiin ja rallatteli peräti yhdeksän tehopisteen edestä, johtaen joukkueensa makeaan voittoon.

Illan ykköstähti oli Pavel Brendl (2+2), joka sai hanansa nyt kunnolla auki. Lisäksi tsekkitykin jalat näyttävän auenneen ja puolustaminenkin maistui rooliin nähden varsin hyvin. Lopussa miehellä oli kaksi paikkaa iskeä kypärätemppu, mutta tällä kertaa sitä ei suotu. Kotiyleisön reaktioista Brendlin maaleihin ja palkitsemiseen näki, että kyseessä on maailmanluokan pelimies.

Brendlin kanssa samassa ketjussa pelanneet Robert Petrovicky (0+2) sekä Tuomas Kiiskinen (2+1) loistivat niin ikään. Petrovicky on avannut KalPa-uransa kahteen otteluun iskemillään kolmella pisteellä (1+2) ja "Niiralan Maltsev" on saldottanut kolmeen peliin nyt pisteet 4+1.

Isäntien illan kolmannen maalin laukoi ylivoimalla näyttävästi maalin kattoon Sakari Salminen, joka sai viimein kaivatun onnistumisen myös maalin muodossa. Myös Salmisen onnistuminen voi kasvaa lähitulevaisuudessa markkinoita kovempaa korkoa. Lisäksi jäälle palannut Janne Laakkonen näytti, että taitoa on huikea määrä, kun alle vain saa muutaman onnistumisen.

Voitolla KalPa nousi nyt kahdeksanneksi. SM-liiga jatkuu savolaisten osalta tiistaina 19.10. SaiPan vieraana, jonka jälkeen torstaina 21.10. Savoon saapuu Blues ja lauantaina 23.10. Pelicans. Blues-ottelu on perheottelu ja Pelicans-ottelu on Oktoberfest-ottelu.


SEURAAVAT KOTIOTTELUT:  
- To 21.10. klo 18.30 KalPa - Blues  PERHEPELI!
- La 23.10. klo 18.30 KalPa - Pelicans  OKTOBERFEST!
 
- La 30.10. klo 18.30 KalPa - HPK