Miehekäs taistelu jäi yhtä maalia vaille palkintoa Porissa

Ässät - KalPa 2-1 (0-0, 0-0, 2-1)  Tilastot täällä.

Tappioon voi hyvin harvoin olla tyytyväinen, eikä siihen ole syytä nytkään, kun Ässät kukisti KalPan tiistaina Porissa 2-1. Savolaiset ansaitsevat kuitenkin tunnustuksen miehekkäästä taistelusta ja pistesaaliskin jäi pahasti vajaamiehiseltä vierailijalta vain yhtä maalia vaille.

KalPan ykkösketjun keskellä nähtiin yllätysnimenä 21-vuotias Jaakko Rissanen, joka on esiintynyt aiemmin alemmissa ketjuissa. Nelosketjussa nähtiin vielä yllättävämpi mies kun Jokipoikiin marraskuussa siirtynyt Jarkko Malinen tuli lainapelaajana joukkueen pika-avuksi.

Ari Ahoselle KalPa-maalilla kirjattiin 19 torjuntaa, saman verran kuin Ässä-kollegalleen, joten millään tavalla jyrän alla keltapaidat eivät Porissa olleet, vaikka isännät miehittävätkin SM-liigassa peräti sarjataulukon toista sijaa. KalPa jatkaa 36 ottelun jälkeen kahdeksantena.

Vieraat nousivat taisteluun pisteistä puolitoista minuuttia ennen kolmannen erän päätöstä, kun Jussi Pesonen onnistui jo toisessa ottelussa peräkkäin maalinteossa, tällä kertaa varsinaisella peliajalla. Näyttävän pitkän syötön maaliin, päädyn kautta antoi Adam Masuhr.

Savolaiset taistelevat seuraavaksi torstaina Tampereella, isäntänään Tappara. Kaksi päivää myöhemmin vuorossa on Niiralan Lauantaisauna ja vastassa puolen Suomen joukkue Kärpät.