Kumpi jännittää NHL-debyyttiä enemmän, isä vai poika Hartikainen?

Isä Hartikainen seuraa poikansa pelejä Pohjois-Amerikassa hyvinkin tiiviisti Kuopiosta käsin, mutta jättää pelillisen neuvomisen ammattilaisille, mikä onkin suotavaa, lajissa kuin lajissa.

Oletko seurannut Teemun pelejä tällä kaudella minkä verran?
 - Kuluvalla kaudella on tullut netin kautta katsottua 61/66 ottelua. Muutama peli on jäänyt väliin mm. nettiyhteyksien pätkimisen johdosta ja pari kertaa nukkumatti on päässyt yllättämään. Ottelut alkavat pääsääntöisesti klo 3, joka sinällään on hyvä alkamisaika kun voi pelin päätyttyä lähteä suoraan töihin (haukottelemaan).

 - Oklahomassa oli tavoite käydä ja pari kertaa olimme jo lähes lähtötelineissä, mutta koti- ja työasiat sotkivat aikataulutuksen ja sovimmekin Teemun kanssa että lähdetään sitten kesällä viime kesän tapaan kahdestaan erä-kalareissulle pohjoiseen. 

Milloin isä uskoi ensimmäisen kerran, että poika Kuopiosta voi pelata NHL:ssä?
 - Suoranaisesti en ole asiaan varmaksi uskonut ennen kuin kutsu tuli. Farmista ylös pääsemiseksi ei yksistään riitä pelilliset suoritukset vaan mukana on vähintään saman verran muita vaikuttavia tekijöitä kuten varausnumero, persoona, pelaajapolitiikka ym. asiat.

 - Onneksi Kuopiosta taalakaukaloihin on päässyt fiksuja ja sosiaalisia pelaajia (mm. Sami ja Kimmo), jotka ovat neuvoneet ja kertoneet Teemulle mitä on odotettavissa.

Mitä odotat Teemun avausottelulta?
 - Ehjää suoritusta. Fyysisesti, ettei loukkaantuisi ja pelillisesti, että pääsisi pelaamaan kohtuullisen määrän vaihtoja ja sitä kautta totuttautumaan pelirytmiin. Kyseessä on kuitenkin hetki, josta Teemu on haaveillut pikkunatiaisesta saakka.

Oletko antanut ensimmäiseen peliin liittyen yhtään neuvoa?
 - Eipä ole tullut annettua ja periaatteena on ollut etten paljon neuvokaan. Ei riitä iskän tietotaito sellaiseen.

 - Jos jonkun neuvon annan niin pyydän pitämään kentällä pään pystyssä ja katsella luistimen nauhoja vaikka vaihtoaitiossa.

Kumpaa jännittää perjantai-aamuna enemmän, isää vai poikaa?
 - Fifty-sixty. Tottakai ennen tuollaisen etapin saavuttamista tulee jännittää tai sitten on tunnelohko pahasti jäätynyt kuluvan talven tuiverruksissa. Kyllä Teemunkin kanssa jutustellessa huomaa että hän käy normaalia kovemmilla kierroksilla.

 - Teemun uran ajalta on jäänyt mieleen erityisesti pari hetkeä, ensimmäinen liiga-peli ja nuorten kisat paikan päällä Ottawassa, jolloin erityistä jännitystä on hiipinyt puseroon.

Kenelle osoittaisit kiitoksia pojan urasta, joka on noussut kuin raketti?
 - Teemun unelman täyttymiseen on ollut merkittävä rooli isolla määrällä ihmisiä jotka ovat olleet lajin mukana viemässä asioita eteenpäin. Vanhempana on jäänyt erityisesti mieleen tapaus Tuplajäiltä jolloin Teemu oli vielä C-junnuikäinen ja Pekka Virta tuli juttelemaan, kertoen näkemyksiään ja esittäen josko Teemu lähtisi A:n mukaan kesäksi treenaamaan. Teemu pääsi sillä tiellään Virran (ym. A- ja liigavalmentajien) oppiin saaden vastuuta kehittymisensä myötä, oppien samalla jalat maassa mitä vaaditaan ollakseen huippu-urheilija.