KalPan hieno kausi päättyi legendaariseen 7. otteluun

Lukko-KalPa 5-1 (1-1, 1-0, 3-0)

Upeasti pitkän runkosarjan aikana vaikeudet voittaneen ja neljännesfinaalien kuudennesta ottelusta sarjan vielä legendaariseen seitsemänteen otteluun vieneen KalPan kausi on päättynyt. KalPa pelasi koko kauden suurella sydämellä ja savolaiset voivat olla ylpeitä.

KalPa tuli seitsemänteen otteluun erittäin hyvin ja kotijoukkue Lukko oli ongelmissa ja raumalaisyleisö hiljainen. Lukon avausmaali ei hetkauttanut KalPaa. KalPalle tuomittu, kyseenalainen viiden minuutin rangaistus taittoi KalPan vahvan alun, vaikka maaleja ei tullut.

Erän lopussa hienot pudotuspelit pelannut Sakari Salminen tasoitti lukemat upealla soololla. Toisen erän lopulla Lukko sai ylivoiman, jonka se hyödynsi paluukiekosta. Kolmannen erän alussa isännät siirtyivät kahden maalin johtoon, mutta sekään ei savolaisia jääräpäitä hetkauttanut. Ennen eränpuoliväliä KalPalle tuomittiin toinen kyseenalainen viiden minuutin rangaistus.

Fyysisestä ja vauhdikkaasta, hienosta ottelusarjasta jäi sikäli hapan maku, että kumpikin KalPalle tuomittu iso rangaistus oli kyseenalainen ja kumpaankin oli vahvasti vaikuttamassa Lukko-pelaajan niin sanottu kuoleminen. Kumpikin pelaajista oli kuitenkin jo varsin pian takaisin jäällä. Mutta sitä se ei muuta, että Lukko oli tehokkaampi ja ansaitsi sillä voittonsa.

Viimeinen ottelu ei tehnyt KalPalle oikeutta. Kaava oli aiemmista otteluista tuttu, Lukon kovan rahan suuret tähdet hyödynsivät maalipaikat todella kovalla prosentilla ja KalPan parhaat paikat osuivat mailojen varsiin, viuhuivat ohi tai kiekko pomppi lapojen ylitse. Siihen nähden loppunumerot olivat kohtuuttomat. KalPa taisteli miehekkäästi loppuun asti.

KalPan takana seisoi alusta loppuun asti äänekäs, yli puolensatapäinen Musta Verkosto. Kiitos kannattajille vahvasta joukkueen mukana elämisestä pudotuspeleissä ja kaudella.