KalPa tyylikkääseen vierasvoittoon IFK:sta.

HIFK - KalPa 2-5 (0-2,0-0,2-3)

Musta Verkosto järjesti jo kolmannen megaluokan vieraspelimatkan, ja tälläkin kertaa savolaisia kannattajia hemmoteltiin. Suuri Savolainen Kokoontuminen 3 keräsi Helsingin jäähalliin yli 500 kilpisydäntä, jotka saivat nauttia KalPan hienosta vierasvoitosta IFK:sta maalein 2-5. Viime vuonna savolaiset valloittivat monisatapäisellä kannattajajoukollaan Espoon Barona Areenan, tällä kertaa haltuun otettiin Helsingin perinteikäs vanha jäähalli.

KalPa sai otteluun salama-alun, kun puolustaja Henri Laurila syötti hienon pitkän syötön hyökkäyssiniviivalla olevalle Kalle Kermanille, joka laukoi tyylikkäästi ensimmäisen maalin, kun ottelua oli pelattu vasta 44 sekuntia. KalPa-kannattajat löivät tahtia katsomossa, ja keltapaidat veivät peliä kaukalossa. KalPa sai tehtyä toisenkin maalin avauserässä, kun Tuomas Kiiskinen viimeisteli KalPa-kapteeni Tommi Miettisen syötöstä lukemiksi jo 0-2.

KalPa pelasi vahvan vieraspelin ja KalPan tahdissa mentiin ottelun toinenkin erä. KalPa sai luotua monia hyviä maalintekopaikkoja ja läpiajoja, mutta lisämaaleja ei nähty kuin vasta kolmannessa erässä, jolloin varsinainen maali-iloittelu alkoi. Kolmannen erän alku meni kotijoukkue iFK:n hallinnassa ja helsinkiläiset saivatkin tehtyä ylivoimamaalin. KalPa ei kuitenkaan tästä häkeltynyt, vaan näytti savolaista osaamista lisää.

Oivaan kevätvireeseen yltynyt Kalle Kerman taiteili Tuomas Kiiskisen syötöstä seuraavan KalPa-maalin vain puolitoista minuuttia IFK-kavennuksen jälkeen. KalPalaiset jatkoivat maalijuhlia, kun heti perään Iiro "IFK:n kaataja" Pakarinen punnersi maalin Lundellin taakse. Pakarisen maali oli todellinen taistelumaali, sillä mies väänsi kiekon maaliin, vaikka pelasi jo melkein pitkällään jäässä. Merkittävää kaikissa KalPan neljässä ensimmäisessä maalissa oli, että maalintekijöinä olivat Savon omat pojat ja KalPa-kasvatit.

IFK pääsi tekemään vielä kavennusmaalin, mutta kotijoukkueen kiri ei riittänyt. IFK otti lopussa maalivahdin pois, mutta KalPalaiset pääsivät tyylittelemään loppunumeroiksi 2-5, kun Jussi Pesonen laukoi tyhjiin Tuomas Kiiskisen tolppaan osuneen vedon. KalPalaiset lähtivät takaisin Kuopioon viemisinään kolme tärkeää sarjapistettä ja savolaiskannattajat suuntasivat vielä risteilylle.