KalPa taisteli hienosti ja voitti jälleen - nyt kaatui SaiPa

SaiPa - KalPa 2-3 (0-1, 2-2, 0-0)  Tilastot täällä.

KalPa käytti mahdollisuutensa torstaina Lappeenrannassa erinomaisesti hyväkseen. KalPalla oli mahdollisuus voittaa SaiPa ja nousta kädenmitan päästä playoff-viivasta jo kielenmitan päähän. KalPa osoitti luonnettaan ja paineensietokykyään ja haki erittäin tärkeät pisteet Saimaan rannalta. Kun lähimmät joukkueet eivät pisteitä saaneet, oli päivä savolaisille mainio.

Yli kahden kuukauden sairauslomalta palannut Kalle Kerman löysi samantien yhteistä säveltä Tommi Miettisen (0+2) ja Janne Laakkosen kanssa sen verran, että jokaiselle kirjattiin piste avausmaalista, tekijänä Laakkonen. Toisen maalin iski Sakari Salminen ja kolmannen Peter Ölvecky. Puolustaja Marko Kauppiselta kesti vain 31.23 minuuttia pistetilin avaamiseen KalPassa.

Kauppisen jääaika ykkösketjun takana oli hulppeat yli 25 minuuttia. Muista savolaisille vielä uusista puolustajatuttavuuksista Ryan Lannon on kotiutunut salamannopeasti ja pelasi yli 21 minuuttia sekä Lannonin tavoin AHL:stä saapunut Joonas Lehtivuorikin yli 20 minuuttia.

Juuri kahden vuoden jatkosopimuksen KalPan kanssa allekirjoittanut Ari Ahonen oli jälleen ilmiömäinen, torjuen 31 laukausta ja ollen suuri syy täyteen kolmeen pisteeseen. Ahonen on äitynyt loistavaan vireeseen, rauhoittanut puolustusta ja johdattaa joukkuettaan voittoihin.

Seuraava ottelu on viimeinen ennen helmikuun maaottelutaukoa ja se on viimeinen kotiottelu lähes kolmeen viikkoon. Vastustaja on jälleen Pelicans. Tervetuloa Niiralan Lauantaisaunaan!


Seuraavat kotiottelut:  
- La 5.2. klo 18.30 KalPa - Pelicans 
- Ti 22.2. klo 18.30 KalPa - HPK
- Ti 1.3. klo 18.30 KalPa - JYP