KalPa nousi kolmesti tasoihin, Ässille maalin voitto Kuopiosta

KalPa - Ässät 3-4 (1-1, 1-2, 1-1)

Tilastot täällä. Savon Sanomien videot tulevat olemaan täällä.

SM-liigan kolmonen Porin Ässät haki Kuopiosta tiistaina yhden voiton lisää kun se kaatoi KalPan. Ässillä on juuri nyt se aika kaudesta kun peli on rentoa, kiekko pomppii sopivasti ja voittoja tulee. Vastaavasti KalPalla on juuri nyt se aika kaudesta, kun täytyy jaksaa tehdä kärsivällisesti töitä kun peli ei ole riittävän rentoa, kiekko ei pompi ja voittoja ei tule itsestään.

Tilanne on tuttu jokaiselle SM-liigajoukkueelle useamman kerran kaudessa ja myös KalPalle se on viime kausiltakin tuttu tilanne. Kahdella edellisellä kaudella joukkue on kaivanut joka kerta keskuudestaan lisää voimaa ja kääntänyt kurssin. Eikä ole mitään syytä, miksi sama ei tulisi käymään tälläkin kertaa. Kysymys on pienistä pelillisistä asioista, jotka vaativat vain aikaa.

Tiistaina KalPa nousi Ässiä vastaan kolme kertaa maalin takaa tasoihin, mutta porilaisten neljäs maali oli tällä kertaa liikaa. Ässien hahmot Kuopiossa olivat savolaistaustainen maalivahti Eero Kilpeläinen 27 torjunnallaan sekä hehkutettu superjuniori Joel Armia. Armia osoittikin olevansa hehkutuksen arvoinen ja vain 17-vuotias mies iski peräti kaksi maalia.

Savolaisten ensimmäisen tasoituksen laukoi Timo Salo, toisen tasoituksen Janne Jalasvaara ja kolmannen kerran lukemat tasasi vasta edellisenä iltana Savoon saapunut slovakkisentteri Robert Petrovicky. Maalin lisäksi Petrovicky ehti osoittaa olevansa luistimilla varsin liukas.

KalPa saa SM-liigan todella tiiviissä ottelutahdissa nyt keskelle viikkoa yhden ylimääräisen otteluvapaan päivän, mikä tekee joukkueelle varmuudella hyvää. Kun kiekko putoaa Niiralan Montun jäähän perjantaina, tulee Tappara saamaan vastaansa latautuneen isäntä-KalPan.


SEURAAVAT KOTIOTTELUT:  
- Pe 15.10. klo 18.30 KalPa - Tappara
- To 21.10. klo 18.30 KalPa - Blues  PERHEPELI!
- La 23.10. klo 18.30 KalPa - Pelicans  OKTOBERFEST!