KalPa liikkuu ja liikuttaa -koulukiertue laittaa lapset liikkumaan.

Juniori-KalPa ry järjestää yhteistyössä KalPa Hockey Oy:n kanssa vuosittain laajan KalPa liikkuu ja liikuttaa -koulukiertueen, jonka tavoitteena on innostaa ja motivoida lapsia liikkumaan entistä aktiivisemmin. KalPa liikkuu ja liikuttaa -koulukiertue järjestetään Kuopion ja Siilinjärven ala-asteiden oppilaille (1-6-luokkalaisille) ja kiertue käsittää kaiken kaikkiaan 22 koulua. Kiertueen aikana on tarkoituksena liikuttaa noin 7000 oppilasta.

 


Maanantaina 7.2. suuren suosion saanut koulukiertue otti suunnakseen Kuopiossa Jynkän liikuntapainotteisen ala-asteen. KalPa liikkuu ja liikuttaa -koulukiertueen auton kaartaessa Jynkän ala-asteen pihaan pihalla odotteli jo innokas joukko alakoululaisia. Pakkassäässä leikkivät oppilaat kyselivät heti innoissaan kiertueen järjestäjiltä, ketkä pelaajat tulevat tänään heidän koululleen.

"Missä koulussa me ollaan tänään? Jynkän koulussa!"

Jynkän ala-asteen liikuntasali täyttyi reilusta 300 innokkaasta ja urheilullisesta oppilaasta. KalPa liikkuu ja liikuttaa -koulukiertueen juontaja Jukka Koskisen kysyessä oppilailta, minne koululle kiertue on tänään saapunut, sali aivan räjähti oppilaiden huutoon "Jynkän kouluun."

Tunnelma salissa oli käsin kosketeltava, kun oppilaat odottivat jännittyneinä, ketkä pelaajat koululle olivat saapuneet. Seinälle heijastettiin KalPan liigajoukkueen pelaajat yksitellen, kunnes ovi aukesi ja saliin astuivat aplodien saattelemana KalPan puolustajat Simo-Pekka Riikola (#3) sekä Pasi Hirvonen (#20).

22-vuotias Pasi Hirvonen on itsekin Jynkän ala-asteen entisiä oppilaita, ja Pasista oli todella hieno tilaisuus päästä tuomaan liikunnan iloa juuri omalle ala-asteelleen. Hirvonen muisteli, että Jynkän ala-asteella oli järjestetty jo hänenkin aikanaan erilaisia liikunnallisia tapahtumia, joihin osallistuminen oli aina yhtä mukavaa. Hirvonen myös muisti lämmöllä Jynkän ala-asteen liikuntakerhon, jossa pääsi kokeilemaan useita erilaisia lajeja. Lapsena Hirvonen itse harrasti muun muassa tennistä ja jalkapalloa, jossa hän päätyi usein maalivahdin rooliin. Hirvonen on iloinen siitä, että hän on harrastanut useita eri lajeja ja hän uskoo, että liikunta tulee olemaan osa hänen elämäänsä aina.

Nuorten maajoukkueessakin pelannut 19-vuotias Simo-Pekka Riikola muistaa lapsuudestaan pihapelit ja golfin. Jääkiekon hän aloitti jo 5-vuotiaana, joten jääkiekko on ollut tärkeä osa Simo-Pekan elämää jo kauan. Simo-Pekka kokeekin, ettei hän nykyään voisi enää elää ilman jääkiekkoa ja sydän vetää häntä liikkumaan päivittäin.

KalPa liikkuu ja liikuttaa -koulukiertue täynnä monenlaista puuhaa

Koulukiertueen juontaja haastatteli ensin pelaajia, jonka jälkeen myös oppilaat saivat esittää halutessaan kysymyksiä pelaajille. Jynkän ala-asteen oppilaat olivatkin todella innokkaita kysyjiä ja he pistivät Simo-Pekan ja Pasin tiukille. Joidenkin kysymysten kohdalla oppilaat tiesivät vastaukset jopa ennen poikia.

 

 

 

Päivä piti sisällään myös liikuntapainotteisen tietokilpailun, joka saavutti oppilaiden keskuudessa suuren suosion. Oppilailla oli tieto erinomaisesti hallussa, ja oikeita vastauksia tuli runsaasti. Koulukiertueen lopuksi järjestettiin sählyottelu KalPa vastaan Jynkän ala-aste. Kun tilaisuuden juontaja Koskinen kysyi oppilailta, ketkä haluavat päästä pelaamaan KalPalaisia vastaan, nousi ilmaan 300 innokasta kättä. Jynkän ala-asteen oppilaista KalPan pelaajat pääsi haastamaan 5 tyttöä ja 5 poikaa. Jynkän ala-asteen oppilaat olivat todellisia sählytaitureita, sillä oppilaat veivät ottelun maalein 7-2.  Pelin jälkeen Simo-Pekka ja Pasi jakoivat oppilaille vielä nimikirjoituksia ja innokkaimmat hakivat pojilta nimikirjoitukset jopa kahteen kertaan.

 


 

Hieno ja liikunnallinen päivä oppilaiden kanssa

Jynkän ala-asteen oppilaiden keskuudesta löytyi todellinen KalPa-kannattaja Samu Koski (8 v), joka on käynyt tällä kaudella melkeinpä jokaisessa KalPan kotipelissä. Samu on itsekin todella urheilullinen ja hän harrastaa jalkapalloa ja käy lisäksi sählykerhossa. Koulukiertueen kohokohta oli Samun mielestä ehdottomasti pelaajien tapaaminen, ja Samu saikin kunnian päästä kuvaan yhdessä Simo-Pekan ja Pasin kanssa. 9-vuotiaat Anni ja Vilma pitivät myös koulukiertueesta paljon, ja heidän mielestään koulukiertueessa parasta oli tietokilpailu. 

3

Pelaajat pitivät koulukiertuetta erittäin hienona kokemuksena, ja heistä oli todella mukavaa päästä urheilemaan yhdessä Jynkän alakoululaisten kanssa, vaikkakin oppilaat rökittivät pelaajat kirkkaasti. Simo-Pekan mielestä koululla oli todella mukavaa ja lasten into oli tarttuvaa. Pasi kiitteli itse tapahtuman sisältöä ja hän arvosti sitä, että koulukiertue välitti lapsille tietoa tärkeästä asiasta - liikunnasta.

 

1

KalPan koulukiertue on saanut kouluilta erinomaista palautetta. Koulukiertue tuo hienosti liikunnan tärkeää sanomaa oppilaille ja saa lapset innostumaan liikkumisesta. Lisäksi kiertue välittää tärkeää tietoa oppilaille esimerkiksi hyötyliikunnasta sekä ravinnosta. Lisämotivaatiota oppilaiden liikunnan lisäämiseen antaa koulukiertueen yhteistyökumppanin Pohjois-Savon Osuuspankin järjestämä liikuntakilpailu, jonka palkintona on liikuntailtapäivä kilpailun voittaneelle luokalle.

Koulukiertueen oppilaille mahdollistavat KalPa Hockey Oy, Juniori-KalPa ry, Pohjois-Savon Osuuspankki, Puukeskus, Viiking Musiikki sekä Autotalo Laakkonen.