KalPa erittäin hyvä Lahdessa, tyylikäs 0-3 voitto

Pelicans - KalPa 0-3 (0-2, 0-1, 0-0)  Tilastot täällä.

Viimeisimpien otteluiden perusteella kalakukko on lämminnyt ja siitä alkaa nousta jälleen höyryä, joka huumaa Savossa ja saa aivastamaan muualla Suomessa. Jo lauantaina KalPa paineisti mallikkaasti Kärppiä ja tiistaina savolaiset pelasivat parhaan ottelunsa Hippoksella pitkään aikaan, esiintyen silminnähden pirteästi ja taistellen pisteistä viimeisille sekunneille asti.

Torstaina Lahdessa raikas ilme ja kova työnteko viimein palkittiin. Vierasvoitto lukemin 0-3 on komea tulos, mutta vielä enemmän ottelusta kertoo torjunnat. Isäntien paras pelaaja Niko Hovinen joutui hikoilemaan takaiskujen lisäksi kotihallissaan vielä 38 torjunnan edestä, joka on hyvin harvinaista. Ari Ahonen torjui puolestaan 24 kiekkoa, ollen niin ikään vahvassa vireessä.

Jo kauden neljännen nollapelinsä torjuneen Ahosen lisäksi ilta toi savolaisille ueita muitakin onnistumisia, jotka voivat kasvaa jo lähiaikoina isoa korkoa. Avausmaali päätti Janne Laakkosen peräti 20 ottelun maalittoman putken ja avasi samalla slovakki Peter Olveckyn pistetilin jo tämän avausottelussa. Adam Masuhrin (1+1) ja Tommi Miettisen ylivoimalla syntyneet osumat olivat tärkeitä, sillä heiltä myös odotetaan maaleja ja ne taas tuovat rentoutta otteisiin.

Masuhrin maalista syöttöpisteen napannutta Sakari Salmista siirtyminen Savon sydämeen on selvästi vienyt uralla eteenpäin, sillä "Saken" uusi piste-ennätys on nyt 31 pistettä, joka syntyi 39 ottelussa, entisen vaadittua 55 ottelua kaudessa. Joko 40 pistettä tällä kaudella?

KalPa ansaitsee kehut siitäkin, että se piti Ahosen johdolla Pelicansin innon rajoissa ja tällä kertaa ottelun loppu ei mennyt kynsien pureskelemiseksi. Tärkeä voitto ja tärkeät kolme pistettä antavat erinomaiset lähtökohdat Niiralan Lauantaisaunaan, vastustajana Tappara.


Seuraavat kotiottelut:  
- La 15.1. klo 18.30 KalPa - Tappara
- Ti 18.1. klo 18.30 KalPa - TPS
- La 22.1. klo 18.30 KalPa - Blues