HPK kypsyi Niiralan Lauantaisaunassa, KalPalle neljäs kotivoitto putkeen

KalPa - HPK 3-2 (1-1, 0-1, 1-0, 1-0)

Tilastot täällä. Savon Sanomien videot tulevat olemaan täällä.

Vesilasi voi olla yhtä aikaa puoliksi tyhjä ja puoliksi täynnä. Lauantaina Niiralan Montussa se oli puoliksi tyhjä sikäli, että KalPa hukkasi hirvittävän määrän maalipaikkoja, päätyi maalin johdosta maalin tappiolle ja ylivoimaisuuteen nähden voi sanoa, että menetti yhden pisteen.

Sikäli lasi oli taas puoliksi täysi, että isäntien maalitilanteiden rakentelu toimi nyt paremmin kuin kenties kertaakaan tällä kaudella, KalPa nousi maalin takaa tasoihin ja lopulta jatko-aikavoittoon. Voitto on aina voitto ja kaksi pistettä on aina enemmän kuin yksi tai nolla.

Ottaen huomioon, että KalPalta puuttui 18 kenttäpelaajan kokoonpanosta seitsemän miestä, jotka ovat kuuluneet kaudella vakiokokoonpanoon, joukossa kaksi pääpelintekijää, oli KalPan luomien maalitilanteiden määrä suorastaan huikea. Samaan aikaan maalinteko-ongelma oli lähes samaa tasoa. Mutta, kuten vanha jääkiekkomaailman sanonta kuuluu, maalit tulevat aikanaan, kun vain tilanteita tulee.

Ottelun hahmo oli HPK:n maalivahti Juha Metsola, jonka rooli on normaalisti avata vaihtoaition luukkua. Metsola valutti hikeä 39 torjunnan verran ja oli loistava. Ilman Metsolan huippuiltaa olisi nähty KalPan murskavoitto, niin suvereeni KalPa oli ja HPK:n valmennusta voisi kierolla savolaisella huumorilla lähes syyttää Metsolan heitteillejätöstä. Katso laukaisukartta täältä.

Ottelun ratkaisijaksi nousi Kalle Kerman jatkoajan tulisella laukauksellaan, jonka syötti Janne Laakkonen. Laakkonen sai nimiinsä myös ottelun avausmaalin. "Laku" onkin noussut hienosti esiin, sillä tuskaisen kahdeksan ottelun pisteettömän putken jälkeen mailavirtuoosi on nakuttanut viidessä viimeisessä ottelussa nyt tehopisteet 2+5 ja oli lauantaina kauttaaltaan oikein hyvä.

KalPan tasoitusmaalin kolmannen erän kirivaiheessa viimeisteli kultakypärä Tuomas Kiiskinen, jonka maalista sai avausmaalin tapaan syöttöpisteen puolustaja Adam Masuhr. Kiiskisen pistesaalis on tällä hetkellä 18 ottelusta 10+5, Masuhrin 15 ottelusta 2+7, joten kumpikin savolaisten kirkkaista tähdistä on jälleen kovassa pistetahdissa koko kautta ajatellen.

Yleisöä Niiralan Lauantaisaunan lauteilla oli yli 4300 ja yleisömäärät ovat viime aikoina kääntyneet lupaavaan nousuun. Vaikutusta asiaan on kauden etenemisellä, ja KalPan hieno voittoputki kotona on huomattu. Tämä voitto oli jo neljäs peräkkäinen kotivoitto. Lisäksi yleisö ansaitsee kiitoksen kannustuksesta, joka vain parani takaa-ajon edetessä ja joka palkittiinkin lopulta voitolla.

Viimeisen SM-liigaviikon ennen marrastaukoa KalPa aloittaa tiistaina Porissa, jonka jälkeen KalPa esiintyy Pavel Brendlin johdolla kotonaan sekä torstaina että lauantaina. Tervetuloa!

Seuraavat kotiottelut:
- To 4.11. klo 18.30 KalPa - Ilves
- La 6.11. klo 18.30 KalPa - Lukko
- To 18.11. klo 18.30 KalPa - Jokerit