Hieno taisteluvoitto Tapparasta ja kolme pistettä!

Tappara - KalPa 2-3 (1-0, 0-2, 1-1)  Tilastot täällä. Jussi Pesosen haastattelu täällä.

KalPalla oli torstaina Tampereella mahdollisuus tehdä ottelustaan itselleen helpompi, mutta myös mahdollisuus hävitä ottelu. Tappara johti ottelua maalilla ja haki lopussa tiukasti tasoitusta. Välissä KalPa hallitsi ottelua mielin määrin. Lopputulos oli hieno taisteluvoitto.

Tasoitusmaalista vastasi puolustaja Kai Syväsalmi, jonka pelaaminen oli pitkään epävarmaa vatsataudin takia. Johtomaalin iski toinen puolustaja, Jussi Timonen ja maali saattoi tuoda osalle yleisöstä mieleen takaumia viime keväältä. Myös silloin Timonen iski KalPalle 1-2 maalin, syöttäjänä silloinkin Toni Hyvärinen ja se maali syntyi 6:nnen puolivälierän jatkoajalla.

Voittomaaliksi jäänyt kolmas osuma oli Jussi Pesoselle jo kolmas peräkkäinen ottelu, missä "Pessi" iski kiekon maaliin ja nosti kädet pystyyn. Savon sydämeen ratkaisevaan rooliin joulun alla hankitusta Pesosesta KalPa on saanut juuri sitä mitä halusi, tärkeän ratkaisijan.

Ari Ahoselle kirjattiin 14 torjuntaa, Tapparan Harri Säterille puolet enemmän, 21 torjuntaa. Toisen erän KalPan loistavasta pelaamisesta kertovat myös sen erän torjunnat, Säteri 12 ja Ahonen 1. Kapteeni Tommi Miettinen palasi kaukaloon, mutta minuutit jäivät vielä totutusta.

Viikko huipentuu Niiralan Lauantaisaunassa kun vieraaksi saapuu "puolen Suomen joukkue", Oulun Kärpät. Kumpi ottaa ison otteen Pohjois-Suomen herruudesta? Tule katsomaan!