Tässä on KalPan valmennusjohto Liiga-kaudelle 2017-2018

KalPan valmennusjohto Liiga-kaudelle 2017-2018 on neljän hengen vahvuinen. Jo aiemmin päävalmentajaksi nimetty Sami Kapanen saa tuekseen valmentaja Marko Tuomaisen, videovalmentaja ja joukkueenjohtaja Atte Kinnusen sekä maalivahtivalmentaja Jarkko Rissasen. Kaikkien valmentajien sopimukset kattavat kaksi seuraavaa kautta ja sisältävät option kolmannesta kaudesta.

 - Päättynyt kausi vahvisti uskoa omaan pelitapaamme, missä punaisena lankana on nopeus ja energisyys yhdistettynä suoraviivaisuuteen. Tämä pelitapamme palvelee sekä seuran että kansainvälisiin kaukaloihin tähtäävien nuorten pelaajien intressejä, kertoo päävalmentaja Sami Kapanen.

 - Tulevien kausien valmennustiimimme on sekoitus erilaista osaamista. Valmentajina olemme vielä nuoria ja täynnä intoa kehittää itseämme sekä pelitapaamme. Haluamme ammentaa omaa pelillistä kokemustamme nuorten käyttöön, kiihdyttäen heidän kehitystä entisestään.


"Usko omiin ajatuksiin vahvistui merkittävästi"

Päävalmentaja Sami Kapanen (43) on KalPa-kasvatti ja tuleva Liiga-kausi on hänelle päävalmentajana ensimmäinen. Yli 900 NHL-ottelun, yli 400 Liiga-ottelun ja yli 100 A-maaottelun pelaajauran jälkeen Kapanen on toiminut valmentajana kolme kautta. Ensimmäisellä kaudella Kapanen toimi Nuorten SM-liigajoukkueessa yksilövalmentajana ja toisella kaudella hän luotsasi saman joukkueen päävalmentajana SM-pronssille. Päättyneellä kaudella hän oli nostamassa valmentajana KalPan Liiga-joukkuetta SM-hopealle.

 - Opin menneestä kaudesta paljon. Sain hyvää oppia kahden itseäni kokeneemman valmentajan rinnalla, usko omiin ajatuksiin vahvistui merkittävästi ja odotan alkavaa kautta innolla.


"Värikäs tunteella elävä persoona"

Valmentaja Marko Tuomainen (45) on niin ikään KalPa-kasvatti ja hänelle tuleva kausi on valmentajana Liigassa ensimmäinen. Tuomainen pelasi pitkällä pelaajaurallaan muun muassa 80 ottelua NHL:ssä, yli 300 ottelua AHL:ssä ja lähes 300 ottelua Liigassa, saavuttaen muun muassa Suomen mestaruuden, MM-pronssin ja kaksi MM-hopeaa. Pelaajauran jälkeen hän on toiminut Mestiksessä ensin Kiekko-Vantaan valmentajana ja sen jälkeen Heinolan Peliittojen valmentajana sekä päättyneellä kaudella päävalmentajana.

 - Keskustelut kiekosta ja valmentamisesta kohtasivat meillä Markon kanssa hyvin. Marko on innokas valmentaja, jolla on paljon annettavaa joukkueelle. Hän on värikäs persoona, joka elää tunteella mukana ja rinnassa sykkii savolainen Kilpisydän.


"Vahva osaaja pelaajien henkilökohtaisen kehittämisen laajentamisessa"

Videovalmentaja Atte Kinnunen (23) on kotoisin Hämeenlinnasta ja hän on valmistumassa Vierumäeltä, Haaga-Helia Degree Programme in Sports and Leisure Management -ohjelmasta. Viime kaudella Kinnunen toimi Kanadassa, Athol Murray College of Notre Dame -koulun 2002 -syntyneiden valmentajana sekä A-nuorten videovalmentajana. Lisäksi hän on tehnyt projekteja Kansainväliselle Jääkiekkoliitto IIHF:lle ja oli mukana U20 MM-kotikisoissa vuonna 2016.

 - Atte on meidän vahva osaaja suunnitelmissamme laajentaa pelaajien henkilökohtaista kehittämistä. Pelaajien kehitystyöhön otamme käyttöön aiempaa enemmän videomateriaalia, jonka tuottajana Atte toimii. Parannamme samalla reaaliaikaista tilastointia ja pelien livemerkintää.


"Tärkeä investointi maalivahtien tuotantoon"

Maalivahtivalmentaja Jarkko Rissanen (29) on kotoisin Savonlinnasta ja ura valmentajana käsittää seitsemän kautta SaPKossa ja kaksi kautta KalPassa sekä seurajoukkueiden rinnalla kolme kautta nuorisomaajoukkueissa. Tulevalla kaudella Rissanen vastaa Liiga- ja Nuorten SM-liigajoukkueen maalivahtivalmennuksesta, koordinoi B- ja C-nuorten maalivahtivalmennusta ja toimii myös kautensa ensi kevään MM-kisoihin huipentavassa U18 maajoukkueessa.

 - Jarkko on seuran investointi maalivahtien tuotantoon. Olemme olleet tyytyväisiä hänen panokseensa nuorten puolella, ja nyt hänen tehtäväkenttänsä laajenee kattamaan myös Liiga-joukkueen maalivahdit. Osana Jarkon kehityksen polkua on myös hänen osallistuminen kansainvälisiin otteluihin nuorisomaajoukkueen valmennustehtävissä.


KalPalla 24 pelaajasopimusta Liiga-kaudelle 2017-2018

Maalivahdit (2):
Arttu Ruotsalainen (2019), Denis Godla (2018).

Puolustajat (6):
Mikael Seppälä (2019+2020), Juuso Riikola (2019), Joona Riekkinen (2018), Santeri Lukka (2018), Eetu Sopanen (2018), Otto Leskinen (2018).

Hyökkääjät (16):
Aleksi Klemetti (2020), Leevi Aaltonen (2020), Eetu Luostarinen (2020), Henri Knuutinen (2019), Topi Piipponen (2019), Matias Myttynen (2019), Tommi Jokinen (2019), Juuso Könönen (2018), Tuomas Ahtonen (2018), Mikko Juusola (2018), Tatu Kokkola (2018), Mikko Nuutinen (2018), Juuso Nevalainen (2018), Alexander Ruuttu (2018), Sami Mutanen (2018), Balazs Sebok (2018).