Puolustaja Antti Halosen ura päättyi loukkaantumiseen

KalPan puolustaja Antti Halosen (34) ura ammattikiekkoilijana on ohi. Halonen sai 3.1.2016 pelatussa Liiga-ottelussa Pelicans-KalPa vakavan aivotärähdyksen, joka ei mahdollista enää uran jatkamista.

Halonen on Kajaanin Hokin kasvatti, missä hän pelasi Mestistä viisi kautta, voittaen kapteenina mestaruuden keväällä 2007. Liigassa puolustaja edusti TPS:ää kolme kautta, voittaen mestaruuden keväällä 2010. Ruotsin SHL:ssä hän pelasi Timrå IK:ssa kaksi kautta, kunnes palasi KalPaan, missä hän pelasi yhden kauden jo A-juniori-ikäisenä Mestiksessä. Liigaa Halonen pelasi Kuopiossa neljällä kaudella.


Antti Halonen muistetaan Kuopiossa tunnollisena ja periksiantamattomana oman maalinedustan putsaajana,


"Terveys menee pelaamisen edelle"

 - Surullista ja harmillista, että ura päättyi loukkaantumiseen, intoa ja pelivuosia olisi vielä ollut jäljellä. Terveys menee kuitenkin pelaamisen edelle ja lääkärit totesivat, että on sula mahdottomuus jatkaa enää ammattijääkiekkoilijana, Antti Halonen toteaa.

 - Sain pelata pitkän ja hienon uran ja olen saanut jääkiekolta paljon. Nyt on aika kiittää koko KalPa-perhettä hienoista vuosista Kuopiossa. Haluan kiittää myös seuraa, lääkäreitä ja pelikavereita hienosta tuesta tämän toipumisen aikana.

 - Kuntouttamisprosessi alkoi elokuussa, arjessa eläminen on mennyt eteenpäin ja kuntoutusta jatketaan lääkärien ja neuropsykologin kanssa. Yritetään koota palasista kokonainen ihminen ja katsotaan sitten mitä alkaisi tehdä isona. Tavoite on päästä kuntoutuksen jälkeen kouluttautumaan uudelleen.


"Olemme erittäin pahoillamme"

 - Olemme erittäin pahoillamme, että Antin ura loppui loukkaantumiseen. Hyvin nopeasti tiesimme, että kyseessä on vakava vamma ja annoimme hänelle kaiken avun ja tuen kuntoutumiseen, että paluu kaukaloon olisi mahdollista. KalPalle seurana on aina tärkeää pelaajan hyvinvointi ja kun vamman vakavuudesta tuli lisätietoja, käänsimme tuen kaukaloihin palaamisesta arkeen sopeutumiseen. Siinä Antti on nyt hyvällä tiellä ja olemme siitä iloisia, kertoo urheilujohtaja Kimmo Kapanen.

 - Haluamme kiittää Anttia kuluneista kausista KalPa-paidassa. Hän oli pelaajana tärkeä osa joukkueen pukukoppielämää, ja on siinä edelleen mukana hallilla käydessään.

 - Kun tiesimme jotta Antin kausi on ohi, ennen kuin tiesimme että myös ura on ohi, hankimme puolustukseen Mikael Seppälän. Emme siis etsi Antille enää korvaajaa.