Niko Hovinen, Valtteri Parikka ja Frank Gymer ovat ensimmäiset uudet pelaajat ensi kaudelle

KalPan seurahistorian parhaaksi muodostunut playoffs-kevät toi ensi kauden joukkueeseen odotettua suuremman vaihtuvuuden, muutaman pelaajan käytettyä sopimuksessaan olleen siirron ulkomaille mahdollistavan option. Joukkueesta ulospäin suuntautunut liikenne on nyt pysähtynyt ja on aika julkistaa kolmen ensimmäisen sisäänpäin tulevan pelaajan sopimukset ensi kaudelle. Lisää uusia pelaajasopimuksia julkistetaan lähiaikoina.

KalPa on kiinnittänyt maalivahti Niko Hovisen yhden kauden sekä puolustaja Valtteri Parikan ja hyökkääjä Frank Gymerin kahden kauden sopimuksilla.


Niko Hovinen antoi viime kaudella vahvat näytöt potentiaalistaan, torjumalla KalPalle kahdeksasta ottelusta kuusi voittoa.

"Nikon persoona ja tekeminen vakuuttivat"

Niko Hovinen (29) on suurikokoinen (199 cm / 101 kg) ja kokenut maalivahti, joka on pelannut urallaan Liigaa Jokereissa, Pelicansissa, Kärpissä, KalPassa ja KooKoossa sekä Pohjois-Amerikassa ECHL:ssä ja AHL:ssä, Ruotsissa SHL:ssä ja Allsvenskanissa sekä Sveitsissä NLA:ssa. Seurajoukkueissa Hovisen kovimmat meriitit ovat Pelicansin torjuminen Liigan finaaleihin 2012 sekä Malmö Redhawksin nostaminen SHL:ään 2015. Maajoukkueeseen Hovinen on kuulunut useammalla kaudella, ja hän on myös maailmanmestari vuodelta 2011.

Hovinen on KalPalle tuttu pelaaja jo viime kaudelta, jolloin hän pelasi KalPan maalilla kahdeksan ottelua. Tilastot olivat kovat kuudella voitolla, torjuntaposentilla 91,21 ja päästettyjen maalien keskiarvolla 2,62.

 - Niko kävi pelaamassa meillä viime kaudella hyvän jakson ja Kapasen Sami tykkäsi pelaajan tavasta tulla sisään joukkueeseen sekä hänen persoonasta ja päivittäisestä tekemisestä. Niko ja Denis Godla tulevat muodostamaan tasapainoisen ja laadukkaan maalivahtikaksikon, jonka eteen uusi joukkue rakennetaan, taustoittaa siirtoa toimitusjohtaja Toni Saksman.


"Hyvin liikkuva, lupaava puolustaja"

Valtteri Parikka (22) on raamit 179 cm / 78 kg omaava puolustaja, joka on pelannut aiemmin kahdella kaudella KalPan Nuorten SM-liigajoukkueessa ja sen jälkeisillä kausilla Liigaa Ässissä ja Pelicansissa sekä Mestistä useammassa seurassa. Viime kaudella Parikka pelasi Liigaa Pelicansissa 19 ottelua pistein 0+2 sekä Mestistä Peliitoissa runkosarjassa 24 ottelua pistein 6+12 ja pudotuspeleissä neljä ottelua pistein 0+2.

 - Tuomaisen Marko teki Valtterin kanssa töitä jo viime kaudella ja hän on valmennuksellemme sitä kautta tuttu pelaaja. Valtteri on hyvin liikkuva, nuori lupaava puolustaja, joka halusi tulla nimenomaan Kuopioon kehittymään ja nousemaan täällä pelillisesti uudelle tasolle.


"Hyvin liikkuva, taitava hyökkääjä"

Frank Gymer (20) on 176 cm / 71 kg kokoinen hyökkääjä, joka on pelannut juniori-ikäluokat läpi Jokereissa hyvin pistemäärin. Viime kaudella Gymer pelasi Jokerit-paidassa KHL:ää runkosarjassa 16 ottelua pistein 1+1 ja pudotuspeleissä kolme ottelua sekä K-Vantaan riveissä Mestistä runkosarjassa 28 ottelua pistekertymällä 8+5 ja pudotuspeleissä 13 ottelua pistein 2+6.

 - Frank pääsi viime kaudella murtautumaan Jokerien KHL-joukkueeseen ja sai siellä arvokasta kokemusta kovista otteluista. Hän on hyvin liikkuva ja taitava pelaaja, joka tuo kilpailua joukkueen hyökkäykseen.


"Sopimusten ulosostokorvaukset siirretään pelaajabudjettiin"

Hyökkääjät Jaakko Rissanen, Jesse Mankinen ja Matias Myttynen sekä puolustaja Jussi Timonen ovat käyttäneet sopimuksissaan olleet ulkomaille siirtymisen mahdollistavat optiot. Rissanen, Mankinen ja Myttynen siirtyvät KHL:ään ja Timonen DEL:iin.

 - Pelaajabudjetti ensi kaudelle oli budjetoitu viime kautta pienemmäksi. Saamme näistä sopimusten ulosostoista maltilliset korvaukset, siirrämme ne pelaajabudjettiin ja sen myötä pelaajabudjetti tulee nousemaan viime kauden tasolle. Rakennamme ensi kaudelle kilpailukykyistä joukkuetta, ja tulemme täydentämään joukkueen runkoa vielä useammalla profiilipelaajalla.


KalPalla 26 pelaajasopimusta Liiga-kaudelle 2017-2018

Maalivahdit (3):
Arttu Ruotsalainen (2019), Niko Hovinen (2018), Denis Godla (2018).

Puolustajat (7):
Mikael Seppälä (2019+2020), Valtteri Parikka (2019), Juuso Riikola (2019), Joona Riekkinen (2018), Santeri Lukka (2018), Eetu Sopanen (2018), Otto Leskinen (2018).

Hyökkääjät (16):
Aleksi Klemetti (2020), Leevi Aaltonen (2020), Eetu Luostarinen (2020), Frank Gymer (2019), Henri Knuutinen (2019), Topi Piipponen (2019), Tommi Jokinen (2019), Juuso Könönen (2018), Tuomas Ahtonen (2018), Mikko Juusola (2018), Tatu Kokkola (2018), Mikko Nuutinen (2018), Juuso Nevalainen (2018), Alexander Ruuttu (2018), Sami Mutanen (2018), Balazs Sebok (2018).