Next Generation on Suomi-kiekossa pisimmälle kehitetty pelaajapolku

Juniori-KalPa ry ja KalPa Hockey Oy yhdessä ovat kehittäneet nuorille maajoukkuetason lahjakkuuksille suunnatun, kokonaisvaltaisuudessaan Suomi-kiekossa ennennäkemättömän pitkälle kehitetyn pelaajapolun. Next Generation -projekti käynnistyy tänä keväänä.

Next Generation -projektin tavoitteena yksilöille on yhdistää pelaajan urheileminen ja opiskelu siten, että nuorella on parhaat mahdollisuudet nousta urheilijana huipulle, opiskelujen siitä kärsimättä. Projektin tavoitteena seuralle on tuottaa täysin uudella lähestymistavalla, omien juniorijoukkueiden kautta huippulahjakkuuksia vahvistamaan kuopiolaisen jääkiekon tulevaisuutta.

- Tavoite on tehdä laajalla yhteistyöllä ja nuoria monipuolisesti tukien hyvistä pelaajista vielä parempia pelaajia. Suomessa ei ole muualla näin kokonaisvaltaista projektia, joka tarjoaa nuorille täyden palvelun. Pelaajille pyritään rakentamaan kaikki mahdolliset tukitoimet, kertoo Juniori-KalPa ry:n urheilujohtaja Markku Keinänen.

Valintakriteerit ovat kovat ja valittavien pelaajien tulee edustaa jo ennen valintaansa ikäluokkansa kärkeä Suomessa. Ensimmäiselle kaudelle näitä paketteja on tarjolla neljälle huippulahjakkuudelle, tulevaisuudessa määrää on mahdollista kasvattaa yhtä kautta kohti jopa kymmeneen pelaajaan. Ensimmäisenä Suomessa tämän tyyppiseen projektiin valitaan mukaan myös tyttöpelaajia.

Next Generation -projekti tarjoaa siihen valituille urheilijoille harjoittelun ja pelaamisen sekä opiskelun yhdistävän täydellisen kokonaispaketin. Paketti sisältää joukkueharjoitusten lisäksi kolmena aamuna viikossa Kuopion seudun Urheilu-Akatemian harjoitusaikaa, opiskelupaikan toisen asteen oppilaitoksessa, henkilökohtaiset harjoitus- ja opintosuunnitelmat, asunnon koulun ja harjoituspaikkojen läheisyydessä, säännöllisen testauksen, ravinto-ohjelman, kokkikoulun, lääkäri- ja fysiopalvelut ja mentaalivalmennuksen sekä täyden urheiluvarustuksen.

Valitut lahjakkuudet allekirjoittavat sitoutumisen projektin edellytyksiin. Valittujen nuorten mahdolliset asianhoitajat voivat olla myötävaikuttamassa kokonaisuuteen. Projekti on valituille lahjakkuuksille maksuton, kustannukset hoidetaan projektin rahoituksesta.

Pelaajien tukena ovat joukkueen ja Kuopion seudun Urheilu-Akatemian valmentajien sekä opettajien lisäksi kokeneet jääkiekkoammattilaiset Jarmo Kekäläinen, Kimmo Timonen, Olli Jokinen ja Eero Kilpeläinen sekä valmentaja Harri Hakkarainen.

Ensimmäisiksi Next Generation -pelaajiksi on valittu Leevi Aaltonen (16) ja Elisa Holopainen (15). Aaltonen pelaa KalPassa B-juniorien SM-sarjaa ja on tällä hetkellä pistepörssissä sijalla kolme, pystyen pelaamaan ikänsä puolesta vielä C-junioreissa. Holopainen pelaa ensimmäistä kauttaan KalPassa naisten SM-sarjaa ja hän oli runkosarjan pistepörssissä heti kymmenes, ollen ikänsä puolesta niin ikään C-juniori.

Next Generation -projektin vastaava henkilö on Juniori-KalPa ry:n urheilujohtaja Markku Keinänen, työparinaan KalPa Hockey Oy:n entinen pitkäaikainen hallituksen jäsen Kari Penttilä. Projektin ensimmäiset yhteistyökumppanit ovat Kuopion seudun Urheilu-Akatemia, Savon Sanomat ja Bauer.

Lisätietoja: Juniori-KalPa ry:n urheilujohtaja Markku Keinänen, 044-279 8400.