Keskushyökkääjä Matias Myttynen try out -sopimuksella KalPaan

KalPa on solminut lokakuun loppuun ulottuvan try out -sopimuksen keskushyökkääjä Matias Myttysen kanssa. Sopimus sisältää seuran option loppukaudesta. Uuden pelaajan hankinta tuli ajankohtaiseksi keskushyökkääjä Ville-Vesa Vainiolan kolmesta neljään viikkoa kestävän sairasloman johdosta.


Myttynen tuo kokoa, monipuolisuutta ja kokemusta

26-vuotias Ilves-kasvatti Myttynen on raamikas (187 cm, 88 kg) keskushyökkääjä, joka pystyy pelaamaan myös laidalla. Viime kauden hän pelasi Ruotsin Allsvenskanin Västerås IK:ssa, tehden 52 otteluun hyvät pisteet 14+15. 

Liigasta Myttysellä on kokemusta viideltä kaudelta Ilveksestä ja JYPistä yhteensä 198 runkosarjan ottelusta ja 17 playoffs-ottelusta. Runkosarjassa pisteitä on kertynyt 26+27 ja playoffseissa yhden syöttöpisteen verran. Toistaiseksi parhaalla Liiga-kaudellaan 2010-2011 hän kirjautti 54 runkosarjan otteluun pisteet 9+10.

Keskushyökkääjä debytoi KalPa-paidassa perjantain 23.9. kotiottelussa Ässiä vastaan ja hän tulee pelaamaan numerolla 15.


"Vahvuudet pelikäsitys, syöttäminen ja hyvä laukaus"

- Tosi innoissani olen tulossa Kuopioon. Tämä on hyvä mahdollisuus mulle, hain pelipaikkaa mahdollisimman kovatasoisesta sarjasta ja joukkueesta ja yhdistelmä Liiga ja KalPa on mulle ihan loistava mahdollisuus, kertoo Matias Myttynen

- Omat vahvuudet ovat pelikäsitys, syöttäminen ja hyvä laukaus. Koitan saada luotua paikkoja muille ja itsekin jonkun maalin tehtyä. Teen töitä molempiin suuntiin ja tulen pistämään kaiken itsestäni likoon.


"Saamme ominaisuuksia joita olemme etsineet"

- Olemme jo pidempään kartoittaneet vielä yhtä pelaajaa ja kun Vainiola loukkaantui, tuli aika tehdä päätöksiä ettei materiaali keskikaistalla mene liian ohueksi. Saimme jo vähän kokeneemman pelaajan, joka pystyy pelaamaan sekä keskellä että laidassa, ominaisuuksia joita olemme etsineet. Matiaksella on alla hyvä kausi Allsvenskanissa ja hänellä on ominaisuudet olla meille hyvä pelaaja, taustoittaa pelaajahankintaa urheilujohtaja Kimmo Kapanen.