KalPan valmennusjohtoon kaksi henkilövaihdosta

KalPan Liiga-joukkueen valmennusjohtoon tulee kaksi henkilövaihdosta. 

Liiga-joukkueen päävalmentajana jatkaa kolmatta peräkkäistä kautta ja KalPassa yhteensä kahdeksatta kautta Pekka Virta. Valmentajana jatkaa kolmatta täyttä kautta Anssi Laine, joka tulee toimimaan myös U18-maajoukkueen valmentajana. Uusi valmentaja Liiga-joukkueessa tulee olemaan Sami Kapanen, joka johdatti edellisellä kaudella A-nuoret SM-pronssille. Maalivahtivalmentajaksi palaa Kimmo Kapanen, joka toimi tehtävässä jo kausilla 2008-2011. Hän jatkaa myös urheilujohtajana.

Kolmella edellisellä kaudella Liiga-joukkueen valmentajana toiminut Tommi Miettinen siirtyy A-nuorten päävalmentajaksi. Neljä kautta maalivahtivalmentajan työtä tehnyt Ilpo Kauhanen jatkaa uraansa Saksassa.


Maalivahtivalmentaja Kimmo Kapanen, päävalmentaja Pekka Virta, valmentaja Sami Kapanen ja A-nuorten päävalmentaja Tommi Miettinen. Kuvasta puuttuu U17-maajoukkueen mukana oleva valmentaja Anssi Laine.


"Intressit kohtasivat"

- Kauden jälkeen keskustelimme avoimesti menneestä kaudesta ja tulevaisuudesta. Tiesimme Tommin halusta toimia tulevaisuudessa päävalmentajana ja Samilla on paras mahdollinen tieto Liiga-joukkueen kynnyksellä olevien nuorten potentiaalista ja mitä heidän nousu Liigaan vielä vaatii. Tällä vaihdolla pystymme antamaan Tommille mahdollisuuden edetä urallaan ja saamme Liiga-joukkueen valmennukseen uusia ajatuksia ja arvokasta tietoa nuorten pelaajien kehittämiseen, taustoittaa toimitusjohtaja Toni Saksman.

- Ilpo teki tällä kaudella töitä meidän lisäksi kuukausittain Saksassa ja hänelle oli luontevaa siirtyä sinne päätoimiseksi. Kimmo hänen tilalleen oli selkeä valinta, hän teki jo aiemmin vuosia yhteistyötä Pekan kanssa ja oli tärkeässä roolissa kehittämässä Mika Oksaa, Mika Järvistä ja Ari Ahosta maalivahteina.


"Koko ajan tarvitaan uudistumista"

- Liigassa päivittäinen työnteko on mennyt koko ajan hektisemmäksi. Koko ajan tarvitaan uudistumista ja raikkautta ja vähän muutosta. Kauden jälkeen asioita pohdittiin yhdessä ja nyt tuli mahdollisuus saada vähän uusia ajatuksia ja uutta näkökulmaa. Uskon, että saamme joukkueesta ensi kaudelle mielenkiintoisen tuotteen, näkee päävalmentaja Pekka Virta.

- KalPassa katsotaan yhtä aikaa sekä ensi kauteen että jo pidemmälle tulevaisuuteen. Hieno asia, että KalPassa koulutetaan itselle myös uusia valmentajia. Tuokkola, Laine, Kapanen ja nyt Miettinen, A-nuoret on hyvä paikka kehittyä myös päävalmentajana. Se on iso asia motivaation kannalta, että seuran sisällä on etenemismahdollisuuksia uralla.

- Nuorten pelaajien rooli tulee olemaan KalPassa myös tulevaisuudessa suuri. Sami on tehnyt heidän kanssaan tiivistä yhteistyötä kaksi kautta A-nuorissa ja työ jatkuu nyt kynnyksen toisella puolella Liigassa. Sami voi tuoda pelaajien kehittämiseen uutta näkökulmaa.


"Tämä on hieno mahdollisuus"

- Tämä on hieno mahdollisuus päästä hyvään ja kovaan, rutinoituneiden valmentajien oppiin. Meillä on ollut aina Pekan kanssa hyviä kiekkokeskusteluita ja niitä tullaan varmasti käymään paljon lisää, valmentaja Sami Kapanen kertoo.

- Tulen antamaan paljon aikaa yksilövalmennukseen ja Liigan puolelle nousseiden nuorten pelaajien jatkokehitykseen.


"Innolla palaan valmennustyöhön"

- Innolla palaan valmennustyöhön, lähemmäksi pelaajia. Valmennettavina ovat äärimmäisen rutinoitunut ja kokenut maalivahti sekä vasta uransa alkupuolella oleva nuori lupaus, se on mielenkiintoinen mixaus, maalivahtivalmentaja Kimmo Kapanen kertoo.

- Tästä on hyötyä myös urheilujohtajan työnkuvaan, kun pääsen näkemään enemmän kaikkien pelaajien päivittäistä tekemistä ja reagoimista pitkän kauden aikana erilaisiin tilanteisiin.


"Tämä on luonnollinen jatkumo"

- Olen nähnyt Liiga-valmentamista kolme kautta eri päävalmentajien vieressä ja nyt tuli mahdollisuus lähteä rakentamaan omaa päävalmentajapolkua. Tämä on luonnollinen jatkumo, pääsen nyt suunnittelemaan ja toteuttamaan valmentamista itse, näkemään mitä päivittäinen päävalmentajuus on. Tavoite on toimia tulevaisuudessa Liiga-tasolla päävalmentajana, kertoo A-nuorten päävalmentaja Tommi Miettinen.


KalPalla 21 pelaajasopimusta Liiga-kaudelle 2016-2017 

Maalivahdit (2):
Denis Godla (2017+2018), Eero Kilpeläinen (2017+2018).

Puolustajat (9):
Eetu Sopanen (2018), Otto Leskinen (2018), Santeri Lukka (2017+2018), Waltteri Ruuskanen (2017), Juuso Riikola (2017), Joonas Lyytinen (2017), Jussi Timonen (2017), Antti Halonen (2017), Niko Mikkola (2017).

Hyökkääjät (10):
Sami Mutanen (2018), Balazs Sebok (2018), Jaakko Rissanen (2018), Jyri Junnila (2016+2017), Mikko Nuutinen (2017), Joni Nikko (2017), Jesse Mankinen (2017), Janne Keränen (2017), Miikka Pitkänen (2017), Topi Piipponen (2017).