KalPa vieraili KYSissä pikkupotilaiden luonaKalPa tekee yhteistyötä Lastenklinikoiden Kummien kanssa ja yhteistyöhön on kuulunut jo vuosien ajan KYS-vierailut pienten potilaiden luokse. Helmikuun alussa KalPa yhdisti voimansa yhteistyökumppaninsa Matkuksen kanssa ja kävi vierailulla KYSin lasten syöpä- ja veritautien osastolla sekä lasten ja nuorten osastolla. Mukana olivat KalPan edustusjoukkueen pelaajat Tommi Jokinen ja Eero Kilpeläinen, Ruusteri-maskotti sekä Matkuksen Matku-pupu.

Viemisinä oli KalPa-heilutuslippuja, ilmapalloja, Ruusteri-pehmoleluja ja Ruusteri-tyynyjä sekä Matkuksen ja Ikean askartelu- ja puuhakasseja sekä piirustustarvikkeita. Vierailulla tavatut potilaat olivat todella reippaita tsemppareita ja he ottivat KalPalaiset sekä maskotit ilolla vastaan. 

 
Yhteiskuvassa lasten syöpä- ja veritautien osastolla on vasemmalta oikealle Enna, Tommi Jokinen, Jiro, Kerttu, Ruusteri sekä Neea, eturivissä Matku-pupu ja Eero Kilpeläinen. 


Jiro ja Kerttu haastoivat KalPan pelaajat Tommi Jokisen ja Eero Kilpeläisen pelaamaan kanssaan videopeliä. Jiro oli voittaja useimmin, Kilpeläisen Eerolla taas oli selkeästi eniten harjoiteltavaa videopelien suhteen

 
Samaan aikaan Enna ja Neea puuhailivat maskottien kanssa pöydän ääressä ja yhdessä tutkittiin mitä tuliaisia vieraat toivat ja lopuksi leikittiin. Neea kertoi olleensa aiemminkin KalPan ottelussa, sillä hän oli mukana Kimmo Timosen paidannostoseremoniassa, kun "Kime" pyysi jäälle punaiselle matolle mukaansa pikkupotilaita.

Vierailu oli kaikkien mieleen ja yhteiskuvia otettiin monet. Lopuksi samalla osastolla tuli vastaan vielä poliklinikkakäynnillä ollut nuori KalPa-juniori, joka tunnisti heti KalPan pelaajat ja halusi myös yhteiskuviin.

Lasten syöpä- ja veritautiosastolla vierailun jälkeen käytiin vielä lasten ja nuorten osastolla useammassa eri sairaalahuoneessa eri-ikäisiä potilaita moikaten. KalPalaiset toivottavat paljon tsemppiä näille pienille potilaille ja todellisille taistelijoille!