KalPa hallitsi Tampereella, mutta Tappara korjasi pisteet

Tappara-KalPa 4-3 (2-2, 2-1, 0-0)

Tilastot täältä

KalPan ja Tapparan kauden aikaisemmat kohtaamiset olivat olleet tasaisia, kaikki olivat päättyneet yhden maalin erolla. Pisteet näistä kohtaamisista olivat menneet tamperelaisille 5-4.

KalPa aloitti tiistai-illan väännön loistavasti. Vajaan kolmen minuutin pelin jälkeen Alexander Ruuttu iski irtokiekosta kuopiolaiset 0-1 johtoon. Tappara löi pelin tasoihin kymmenennellä peliminuutilla, kun Jukka Peltolan lyöntilaukaus yllätti Eero Kilpeläisen.

Tappara siirtyi ottelussa johtoon, kun Liigan paras ylivoima rankaisi KalPan ensimmäisestä jäähystä. Teemu Nurmi tälläsi kiekon verkkoon, kun ylivoimaa oli kulunut vain kymmenen sekuntia.

KalPa ei kuitenkaan hätkähtänyt, vaan tasoitti ottelun vielä avauserän aikana toisella ylivoimallaan. Joonas Lyytinen lämäsi kiekon verkkoon Tappara-puolustuksen kautta.

KalPa aloitti toisen erän ryminällä, kun se onnistui jälleen ylivoimalla. Jesse Mankinen taituroi maalin edestä kiekon ilmasta maaliin.

Toisen erän lopussa Tappara iski kahdesti, ensin Teemu Nurmi unohtui yksin KalPa-maalin eteen ja Nurmella oli helppo työ viimeistellä illan toinen maalinsa. Erän viimeisellä minuutilla Sebastian Repo löysi kiekon maalineduskähinästä ja siirsi isännät johtoon.

Viimeisessä erässä ei maaleja nähty, joten kolme pistettä jäi Tampereelle.

Vaikka tiistain ottelusta ei jäänyt KalPalle mitään käteen pisteiden valossa, ottelu oli vähään aikaan KalPan ylivoimaisesti paras. Se hallitsi pelitapahtumia välillä totaalisesti, vieden laukaukset ottelussa yhteensä peräti 26-77. Kuopiolaisten peli-ilme oli läpi ottelun todella pirteä, eikä Tappara päässyt juurikaan maalipaikoille. Tapparan paikat rajoittuivat lähinnä muutamaan pitkään hyökkäykseen. KalPalla ei ollut Tampereella tuuriakaan mukana, se nimittäin kilautti tolppaa peräti kolmesti.