Emil Larmi nollasi KalPan Kuopiossa

KalPa-HPK 0-2 (0-1, 0-0, 0-1)

Tilastot täätlä

KalPan ja HPK:n kauden aiemmat kohtaamiset ovat olleet todella tasaisia: HPK voitti Kuopiossa voittomaalikilpailussa, KalPa voitti Hämeenlinnassa kerran voittomaalikilpailussa ja kellan varsinaisella peliajalla 1-2.

Perjantai-illan kamppailussa KalPa tuli otteluun vauhdikkaasti, mutta ensimmäisenä verkkoja heilutti HPK. Avauserää oli pelattu kahdeksan minuuttia, kun hämeenlinnalaisten Severi Sillanpää oli unohtunut yksin KalPan maalin eteen ja miehellä oli helppo työ siirtää vierailijat johtoon. Avauserän loppu oli KalPalta heikohko, harhasyöttöjä tuli liikaa ja ilman Eero Kilpeläisen loistavia torjuntoja HPK olisi voinut iskeä useammankin maalin.

Toiseen erään KalPa tuli kuitenkin piristyneenä. Se pystyi luomaan useita hyviä hyökkäyksiä HPK:n päätyyn ja hämeenlinnalaiset olivat ajoittain pahassakin pinteessä. HPK:n maalivahti Emil Larmi oli kuitenkin mies paikallaan ja nollasi KalPan yritykset toinen toisensa jälkeen. HPK sai toisessa erässä luotua muutaman vaarallisen maalipaikan vastahyökkäyksistä, mutta kokonaisuudessaan erä oli KalPan.

Kolmannessa erässä KalPa jatkoi siitä, mihin toisessa jäi, mutta niin teki myös Larmi. HPK puolusti johtoasemaansa tiiviisti ja Larmi viimeisenä lukkona varmisti vierasvoiton. KalPa haki vimmatusti tasoitusta, mutta kovasta yrityksestä huolimatta tällä kertaa palkintoa ei saatu. Lopussa vielä Joonas Lehtivuori iski tyhjään rysään loppulukemiksi 0-2.

Ottelun ehdoton ykköstähti Emil Larmi nollasi KalPan 30 torjunnalla. KalPa on nyt runkosarjassa komeasti kolmannella sijalla, kun otteluita on jäljellä 11.