KalPa otti kovan Oceláři Třinecin päänahkan ja avasi CHL-kauden taisteluvoitolla!

KalPa - Oceláři Třinec 4-3 VL (0-1, 3-1, 0-1, 0-0, 1-0)

Tilastot
täällä

Nuori KalPan joukkue aloitti Champions Hockey League -kauden komeasti kotivoitolla! Voiton komeusarvoja nostavat tapa millä voitto tuli sekä vastustajan kovuus.

KalPa vyörytti hyökkäyksiä Ocelari Trinecin päätyyn lähes koko avauserän, mutta vain puoli minuuttia ennen erän päättymistä vieraat siirtyivät Aron Chmielewskin maalilla 0-1 johtoon. KalPa käsitteli ikävän takaiskun erätauolla oikein ja alkoi laittaa seuraavassa erässä kumia punoksiin. Santeri Lukka tasoitti 1-1:een ylivoimalla, mutta Ocelari siirtyi vielä 1-2 johtoon Vladimir Draveckyn ylivoimamaalilla.

Sitten KalPan nuoret lupaukset laittoivat vilkun päälle, nostivat joukkueensa ensin rinnalle ja sitten ohi. Miikka Pitkänen tasoitti veivausten päätteeksi 2-2:een näyttävällä ylänurkkalaukauksella ja hetkeä myöhemmin Jonne Tammela karkasi läpiajoon, sivaltaen kiekon Peter Hamerlikin jalkojen välistä verkon perukoille.

Kolmannessa erässä Ocelari osoitti vaarallisuuttaan ja välillä KalPa joutui vahvastikin puolustuskannalle, Eero Kilpeläisen pitäen isäntiä niukassa johdossa. SM-liigastakin tuttu Tomas Plihal tasoitti ottelun erän puolessa välissä ja kun viiden minuutin jatkoaika päättyi maalittomana, ottelu ratkaistiin voittolaukauskilpailulla.

Voittolaukauskilpailussa KalPa oli jo sillassa, mutta pehmeäkätinen Mikael Ruohomaa nosti kylmän viileästi savolaiset tasoihin. Kun seuraavassa parissa toinen poikkeuksellisen pehmeäkätinen taitoniekka Pitkänen toisti Ruohomaan harhautuksen ja viimeisessä parissa Ocelari ei onnistunut tasoittamaan, ei KalPan viimeistä laukojaa enää tarvittu. Luonnollisesti suuressa roolissa ottelun voittolaukauskilpailussa kääntämisessä oli myös Eero Kilpeläinen, joka otti kiinni taidoistaan kuuluisien tshekkien viidestä yrityksestä neljä.

KalPa nousi varsinaisella peliajalla kaksi kertaa tappiolta tasoihin ja nousi vielä voittolaukauskilpailussa tappiolta voittoon. Komea taisteluvoitto tuli vielä erinomaisen kovasta joukkueesta, sillä Ocelari Trinec voitti viime kaudella Tshekin Extraligan mestaruuden ja ylsi aina finaaleihin asti. Nuorelta KalPalta vahva aloitus CHL-kaudelle!

Seuraavassa Champions Hockey League -ottelussa, sunnuntaina 30.8. klo 16.00 KalPa kohtaa norjalaisen Stavanger Oilersin. Tässä ottelussa on mahdollista ottaa jo iso askel kohti CHL:n pudotuspelipaikkaa. Tervetuloa nauttimaan kansainvälisestä jääkiekosta Data Group Areenalle!