KalPa nappasi Patrick Davisin, Mikko Nuutinen palaa Kuopioon


UUTUUS! KalPan kausikortti nyt kätevällä kuukausimaksulla, klikkaa lisätiedot kuvasta.


Viime kaudella vahvasti uudistunut ja nuori KalPa sijoittui heti kuudenneksi. Savolaiset pelaavat myös tulevalla kaudella Liigan persoonallisinta jääkiekkoa, missä vauhti ja taito ovat niiden ansaitsemassaan asemassa taitolajissa.

Runko on vahva, sillä runkosarjassa vähiten maaleja päästäneen joukkueen maalivahdit jatkavat ja puolustus jatkaa lähes samana. Hyökkäystä on haluttu muokata siirroilla entistäkin liikkuvammaksi ja tavoitetta tukevat myös joukkueen kaksi uusinta kiinnitystä, Patrick Davis ja Mikko Nuutinen.


Davis on monipuolinen maalintekijä

KalPa on solminut ensi kauden kattavan sopimuksen Patrick Davisin (28) kanssa. Davis on hyvin liikkuva ja raamikas (188 cm, 92 kg) rightin puolen laitahyökkääjä joka tykkää ajaa röyhkeästi maalille ja on pelannut myös keskushyökkääjänä. Ammattilaisena hänellä on kokemusta AHL:stä, NHL:stä, DEL:stä, KHL:stä ja kahdelta kaudelta Liigasta.

Toissa kaudella SaiPassa yhdysvaltalaishyökkääjä laukoi 51 runkosarjan ottelussa hulppeat 22 maalia. Kuopiossa Davis saa ison mahdollisuuden palata Liigassa pelätyksi maalitykiksi.


"KalPan pelaamista oli hieno katsoa"

 - Innolla liityn joukkueeseen, odotan kovasti uutta mahdollisuutta! Tykkään KalPan pelitavasta ja joukkue tulee olemaan myös ensi kaudella hyvä. KalPaa vastaan oli vaikea pelata, mutta sitä peliä oli hieno katsoa. Hienoa että pääsen nyt liittymään joukkueeseen ja saan pelata itse tuota peliä, kertoo Patrick Davis.

- Viime kaudella joka kerta kun pelasin Kuopiossa, yleisöä oli paljon, yleisö oli äänekäs ja se toi energiaa kotijoukkueelle. Tykkäsin tulla pelaamaan siihen tunnelmaan. Odotan innolla hyvää kannustusta ja odotan meiltä hyvää kautta. Haluan olla auttamassa KalPan jälleen top 6 joukkueeksi.


Nuutinen on periksiantamaton taistelija

KalPa on tehnyt oman kasvattinsa Mikko Nuutisen (24) kanssa kahden kauden sopimuksen. Nuutinen (176 cm, 79 kg) on energinen ja fyysisestä pelistä nauttiva, rightilta terävästi laukova laitahyökkääjä. Hän on ollut aina tasainen maalintekijä, niin junioreissa kuin usealla kaudella Mestiksessä.

Nuutinen oli lähellä paikkaa KalPan Liiga-joukkueessa jo viime kaudella. Hän reagoi erinomaisesti palaamiseen SaPKoon takoen Mestiksen runkosarjassa ennätyspisteensä, tehden 47 otteluun kovat pisteet 20 maalia ja 24 syöttöä. Pudotuspelien seitsemässä ottelussa syntyi vielä kaksi maalia lisää.


"Paluu Kuopioon herättää paljon tunteita"

- Erittäin, erittäin mielelläni palaan takaisin KalPa-paitaan. Vuosi sitten näin täällä mitä on päivittäinen kova työntekeminen ja mitä se vaatii saada sopimus tähän joukkueeseen. Se antoi vielä lisää treenimotivaatiota, potki eteenpäin ja oli iso osa sitä että pelasin Mestiksessä parhaan kauteni, Mikko Nuutinen kertoo.

- Kyllähän paluu tänne herättää paljon tunteita, on tosi hienoa päästä pelaamaan Liigaa. Se on itselle iso asia ja kunnia ja oman mausteensa siihen tuo vielä se että saa pelata oman kasvattajaseuran puolesta. Aina kun olen kaukalossa, en anna tuumaakaan periksi, jokaisen tilanteen pelaan aina loppuun asti.


"Kartoitamme vielä yhtä hyökkääjää"

 - Patrick saa meillä ison roolin, odotamme hänestä meille eturivin pelaajaa. Hän on hyvä liikkumaan, iso, fyysinen ja omaa ison maalintekopotentiaalin. Pelaajatyyppi jonka löytämiseksi ja saamiseksi teimme kovasti töitä, taustoittaa urheilujohtaja Kimmo Kapanen.

 - Mikko on oma kasvatti, joista olemme aina erityisen kiinnostuneita, ja nyt hän oli pelaajana valmis palaamaan kotiin. Hän on ollut aina tasainen maalintekijä ja tulee saamaan meillä mahdollisuuksia myös erikoistilanteissa, odotamme hänen ajan myötä kasvavan meilläkin isoon rooliin.

 - Kartoitamme vielä yhtä hyökkääjää. Kuunnellaan valmennuksen toiveita ja reagoidaan kun resursseihin sopiva hyökkääjä löytyy.
KalPalla 25 pelaajasopimusta

Maalivahdit (2):
Eero Kilpeläinen (2017+2018), Samu Perhonen (2016).

Puolustajat (8):
Otto Leskinen (2018), Santeri Lukka (2017+2018), Juuso Riikola (2017), Joonas Lyytinen (2017), Jussi Timonen (2017), Antti Halonen (2017), Niko Mikkola (2017), Mikko Jokela (2016).

Hyökkääjät (15):
Mikko Nuutinen (2017), Balazs Sebok (2017), Joni Nikko (2017), Jesse Mankinen (2017), Janne Keränen (2017), Jonne Tammela (2017), Miikka Pitkänen (2017), Topi Piipponen (2017), Patrick Davis (2016), Jaakko Rissanen (2016), Mikael Ruohomaa (2016), Sami Mutanen (2016), Saku Kinnunen (2016), Joona Harjama (2016), Kasperi Kapanen* (2016).

* = Toronto Maple Leafsin sopimuspelaaja, kauden aikana Euroopassa pelatessaan seura on KalPa.