Mikko Jokela tuo puolustukseen johtajuutta, kokemusta ja fyysisyyttä

KalPa on tehnyt kaksivuotisen sopimuksen oman kasvattinsa, edelliset kolme kautta HIFKissä pelanneen Mikko Jokelan (34) kanssa. Jokela pelasi KalPassa edellisen kerran SM-liigakaudella 1998-1999.

Raamikas (185 cm / 95 kg) oikealta laukova puolustaja on pelannut SM-liigaa KalPassa, SaiPassa, HPK:ssa, Jokereissa ja HIFKissä 592 ottelua (47+105). Lisäksi Jokela on pelannut yhden ottelun NHL:ssä, kolme kautta AHL:ssä, yhden kauden KHL:ssä ja yhden kauden Elitserienissä. A-maaotteluita tilillä on 20, sisältäen MM-kilpailut keväällä 2008, joista saavutuksena MM-pronssi.


Mikko Jokela palaa kasvattajaseuraansa kaksivuotisella sopimuksella.


"KalPalla on selkeä visio tulevaisuudesta, johon on helppo sitoutua"

 - Tosi hyvillä fiiliksillä luonnollisesti palaan, olen kotoisin Kuopiosta ja KalPan kasvatti. Paluu on ollut mielessä ja nyt hetki oli oikea, tuntuu hyvältä tulla kotiin. KalPalla on selkeä visio tulevaisuudesta, on helppo uskoa se ja sitoutua siihen. Täällä alkaa uusi aikakausi, hienoa olla mukana sitä rakentamassa, innostuu Mikko Jokela.

 - KalPa on ollut hirveän vaikea joukkue pelata vastaan. Pelitapa oli ihan uutta ja sitä oli hieno katsoa. Paljon vauhtia, kiekko liikkui, oli rohkeutta pitää kiekkoa. Sitä olisi tarkoitus tänne palauttaa. Syy siihen, että yleisö löytää takaisin hallille täytyy tulla meistä joukkueesta. Uskon, että ensi kausi on meiltä sitä luokkaa, että yleisö takaisin hallille kyllä löytää.


"Saamme jälleen yhden oman kasvatin maailmalta kotiin"

 - Halusimme kokeneen, rauhallisen ja fyysisen kahteen suuntaan hyvin pelaavan puolustajan. Tärkeää oli, että hänessä on johtajuutta kaukalossa ja sen ulkopuolella, vahva persoona joka näyttää esimerkkiä nuorille pelaajillemme päivittäisestä työnteosta. Mikko täyttää kaikki nämä kriteerit ja samalla saamme jälleen yhden oman kasvatin maailmalta takaisin Kuopioon, kertoo urheilutoimenjohtaja Kimmo Kapanen.