Henri Ikonen sai NHL-sopimuksen

KalPasta keväällä 2012 juniorisarja OHL:n Kingston Frontenacsiin siirtynyt Henri Ikonen (19) on allekirjoittanut NHL-sopimuksen Tampa Bay Lightningin kanssa.

Ikonen solmi syksyllä 2011 KalPan kanssa kolmevuotisen jatkosopimuksen, joka olisi kattanut vielä ensi kauden. SaPKo-kasvatti pelasi Pohjois-Amerikassa heti vahvan tulokaskauden ja päättyneellä kaudella tuore nuorten maailmanmestari pelasi niin vakuuttavasti, että hänet kesällä 2013 varannut Lightning-organisaatio halusi kiinnittää lupauksen jo NHL-sopimuksella. "Henkka" siirtyy samantien Lightningin farmiseuraan, AHL:n Syracuse Crunchiin.


Viimeisin savolainen vientituote Pohjois-Amerikan ammattilaiskaukaloihin: Henri Ikonen.

 - NHL-sopimus on erittäin hieno asia Henrin kannalta, nuori mies ylsi tavoitteeseensa ja yksi iso askel uralla on otettu eteenpäin. Isot onnittelut!, kommentoi urheilutoimenjohtaja Kimmo Kapanen.

 - KalPan kannalta Henrin NHL-sopimus poistaa yhden kysymysmerkin ensi kauden joukkueen rakentamisesta, kun hän lähtökohtaisesti pelaa ensi kaudella Pohjois-Amerikassa. Osasimme valmistautua siihen, että näin todennäköisesti käy, mutta ennen asian varmistumista emme ole voineet asiaan reagoida.


KalPa-perhe toivottaa Henri Ikoselle onnea ja menestystä NHL-unelman tavoitteluun!