Viikonlopun ensimmäinen Savon Derby KalPan nimiin

Liiga: KalPa - Jukurit 3-2 JA. (1-1,1-1,0-0,1-0)

Tilastot tästä.

KalPa ja Jukurit kohtasivat viimeksi virallisen ottelun merkeissä Kuopiossa vuonna 2007 ja seuraava kohtaaminen nähtiin Niiralassa heti perään vuonna 2016, eikä ottelu jättänyt yhtäkään 4240:sta katsojasta kylmäksi.

Yhdeksän vuotta sitten pelattu tasonmittausottelu päättyi pohjoissavolaisten hyväksi luvuin 8-2, mutta perjantai-illan välienselvittely oli huomattavasti tiukempi.

Alkujuhlallisuuksien lisäksi Data Group Areenalla nähtiin komea osoitus kuopiolaisesta kannattajakulttuurista, kun Mustan Verkoston tekemä katsomolakana levitettiin päätykatsomoon Savolaisen laulun ajaksi.

Illan ratkaisuhetket nähtiin vasta varsinaisen peliajan jälkeen, kun

Vuoroin johdossa

Ottelu alkoi isäntien komennossa ja se sai luotua jo ottelun ensiminuuteilla potentiaalisia tekopaikkoja Jukurit-päädyssä. Uurastus palkittiin ajassa 07.57, jolloin Tommi Jokinen täräytti kauden toisella maalillaan KalPan karkumatkalle.

Jukurit pääsi kuitenkin KalPan paineen alta pois ja muutamiin vastahyökkäyksiin, jotka toivat lopulta tulosta maalin muodossa, kun Joonas kalliola laukoi 3vs2 -hyökkäyksen päätteeksi kiekon ohi Eero Kilpeläisen.

Toisessa erässä pelin tempo nousi selvästi, jolloin vierasjoukkue pääsi peliin paremmin mukaan ja siirtyikin ansaitusti johtoon. Jukureiden kultakypärä Henrik Koivisto toi kiekon alueelle ja jakoi sen B-pisteiden väliin yksin unohtuneelle Miika Koivistolle, joka naputti kiekon KalPa-maaliin.

Kauaa ei kotijoukkue maalia kuitenkaan sulatellut, vaan iski jo reilun minuutin kuluttua pelin tasoihin. Alexander Ruuttu laukoi kiekon maalille ja Jaakko Rissanen siirsi pikkumustan ohi Jukurit-vahti Mika Norjan.

Toisessa erässä molemmat joukkueet pääsivät pelaamaan myös ylivoimaa, mutta lisäosumia ei nähty.

Viimeinen kolmannes oli selvästi tasaisin, mutta eniten erässä kohahdutti tilanne, jossa puolustaja Joonas Lyytinen loukkaantui. Olli Sipiläinen törmäsi yhteeen Lyytisen kanssa ja Lyytinen lensi osumasta ikävästi laitaa päin.

Lyytinen kuljetettiin paareilla pois kaukalosta ja KalPa pääsi pelaamaan Sipiläisen ulosajon myötä viisi minuuttia ylivoimalla. Hyvistä paikoista huolimatta kiekko ei löytänyt tietään maaliin. 2-2 -tasatilanteessa edettiin myös jatkoajalle.

Jatkoajalla KalPalla oli lukuisia paikkoja lyödä kiekko ohi Jukurit-vahti Norjan ja lopulta puolustaja Juuso Riikola sai kunnian tehdä kauden avausmaalinsa ja täräyttää KalPalle kaksi pistettä.

KalPan ja Jukureiden ottelut jatkuvat jo lauantaina, kun joukkueet siirtyvät Etelä-Savon maaperälle ja kohtaavat toisensa kauden kolmannessa Savon Derbyssä Mikkelissä.