Täysi pistepotti Jyväskylästä - KalPan voittoputki jo viiden ottelun mittainen

JYP-KalPa 2-4 (2-0, 0-3, 0-1)

Tilastot täältä

Liigassa toisena oleva KalPa testasi tiistaina sijalla 11 olevan JYPin kunnon. KalPa oli ennen tiistai-illan kamppailua voittanut neljä edellistä Liiga-otteluaan, JYP puolestaan oli voittanut viidestä edellisestä kamppailustaan vain kaksi.

KalPa ei saanut luistintaan kulkemaan avauserässä ja JYP hallitsi peliä selkeästi. Kotijoukkue onnistuikin ensimmäisessä erässä maalinteossa kahdesti, ensin Antti Suomela yllätti Denis Godlan millintarkalla rannelaukauksella ja erän lopussa nuori Urho Vaakanainen kasvatti isäntien johtoa maalin edustalta.

Muutaman kerran aikaisemminkin tällä kaudella KalPan avauserä on jättänyt toivomisen varaa, mutta toiset erät ovat pääsääntöisesti olleet hyviä. Niin kävi Jyväskylässäkin. Toisessa erässä ajoittain pelattiin vain yhtä päätä, kun KalPa pyöritti ja sai JYPin silminnähden väsymään. KalPa on erikoistunut kuluvalla kaudella nousuihin ja tiistainakin nähtiin komea sellainen. Tulikuuma kakkosketju (Jesse Mankinen-Matias Myttynen-Tommi Jokinen) iski maalin mieheen ja toiselle erätauolle lähdettiin kuopiolaisten 2-3 -johdossa. Maaleista erityisesti Myttysen osuma oli kaunista katsottavaa: Santeri Lukalta loistava syöttö, maalivahti kahville ja kiekko tyhjään rysään.

Kolmannessa erässä KalPa pääsi pelaamaan ylivoimaa seitsemän minuuttia melkein putkeen, mutta ratkaisut jäivät vajaiksi. Jäähyjen jälkeen JYP sai otetta pelistä ja loi muutaman loistavan maalipaikan, mutta Godla piti maalinsa puhtaana. Minuutti ennen loppua Myttynen varmisti KalPan voiton iskemällä kiekon tyhjään maaliin. KalPan tehomiehinä Jyväskylässä kunnostautuivat Myttynen (2+1), Jokinen (1+1) ja Mankinen (1+1).

- To 17.11. klo 18.30 KalPa - Kärpät  Opiskelijapeli!
- La 19.11. klo 17.00 KalPa - Tappara 87-vuotisjuhlaottelu!