Tappara vei pidemmän korren kärkikamppailussa

KalPa-Tappara 2-3 VL (0-0, 0-1, 2-1, 0-0, 0-1)

Tilastot täältä

KalPan ja Tapparan kauden kolmas keskinäinen ottelu pelattiin perjantai-iltana Kuopiossa. Kauden aikaisempien keskinäisten voitot olivat tasan 1-1. Tappara johti ennen ottelua Liigaa yhdeksän pisteen erolla TPS:ään ja KalPaan.

Kuopiossa runsaslukuinen yleisö sai todistaa kärkikamppailun arvoista ottelua. Peli oli kaikin puolin laadukasta ja loistavia suorituksia nähtiin puolin ja toisin.

Ottelun avauserässä ei maaleja nähty. KalPa pääsi lähimmäksi maalintekoa, mutta ylärima pelasti Tapparan.

Toisen erän alussa Tapparan Martin Roymark pääsi yrittämään maalintekoa rangaistuslaukauksesta, mutta tällä kertaa KalPa sai kiittää tolppia. Avausmaali nähtiin toisen erän puolivälissä, kun Tapparan norjalaispuolustaja Alexander Bonsaksen nosti rystyltä vierailijat johtoon.

Ensimmäinen ja toinen erä olivat lievästi Tapparan hallintaa, mutta päätöserään KalPa tuli ryminällä. Erä oli ehtinyt vanhentua vain reilun minuutin, kun Joonas Lyytinen lämäsi viivasta KalPan tasoihin. KalPa sai maalista energiaa ja peli pyöri Tapparan päädyssä. Kaksi minuuttia Lyytisen osuman jälkeen oli Janne Keräsen vuoro iskeä kiekko rysään komealla vanhanaikaisella. Maali oli Keräselle jo kauden 15:s.

Tappara ei antanut KalPan nauttia johdosta kuin reilun minuutin. Veli-Matti Savinainen tarjoili ja Jani Lajunen tälläsi kiekon ohi Eero Kilpeläisen. Tapparan tasoituksen jälkeen ei enempää maaleja nähty, joten KalPa eteni neljättä kertaa putkeen jatkoajalle.

Jatkoajalla ei muutamista hyvistä paikoista huolimatta maaleja nähty, joten edessä oli voittolaukauskilpailu. Tapparalta sekä Jukka Peltola ja Charles Linglet onnistuivat maalinteossa, kun taas KalPa ei kiekkoa reppuun saanut. Tapparalle siis kaksi pistettä, KalPan oli tyytyminen yhteen pisteeseen neljättä kertaa putkeen.

Ottelun tasaisuus näkyy tilastoista: laukaukset Tapparalle 51-52, aloitusvoitot KalPalle 34-33, molemmille vihellettiin kaksi kahden minuutin rangaistusta.

- Ti 24.1. klo 18.30 KalPa - JYP  <- Osta liput!
 - Pe 27.1. klo 18.30 KalPa - KooKoo  <- Osta liput!