Tappara tasoitti sarjan Kuopiossa

KalPa-Tappara 2-5 (0-1, 2-3, 0-1)

Tilastot täältä

KalPan ja Tapparan välisen finaalisarjan neljäs ottelu pelattiin maanantaina Kuopiossa. Otteluun lähdettiin KalPan johtaessa sarjaa voitoin 2-1.

Maanantain ottelusta ei jäänyt mitään selittelyn varaan. KalPa ei yksinkertaisesti ollut pelinsä ytimessä ja Tappara oli jokaisella osa-alueella parempi. KalPalla oli ajoittain suuri ongelmia avauspelinsä ja puolustuksen kanssa, eikä hyökkäyspäässäkään päästy tarpeeksi hyville tekopaikoille. Kiekko tuntui tänään pomppivan kuopiolaisten lavoissa ja helpot syötöt lipsuivat ohi harmittavan usein.

Avauserässä KalPan puolustukselle sattui paljon merkkausvirheitä, joiden seurauksena Tapparalle tarjoutui ylivoimahyökkäyksiä. Ensimmäisen erän aikana Tappara rankaisi KalPan virheistä vain kertaalleen, kun oman alueen harhasyötön jälkeen Jukka Peltola uitti vieraat johtoon. Tappara oli vähällä lisätä johtoaan erän lopussa, mutta summeri ehti pelastaa KalPan.

Toisen erän alku oli KalPalle huonoin mahdollinen, kun vain minuutin pelin jälkeen Blake Parlett lisäsi Tapparan johtoa millintarkalla rannelaukauksella.

KalPa pääsi kuitenkin peliin mukaan heti Tapparan maalin jälkeen, kun Sami Mutanen iski kauden ensimmäisellä maalillaan KalPan maalin päähän. Maali teki "Kaivurille" varmasti hyvää, sillä edellisen kerran mies on osunut tolppien väliin reilut 14 kuukautta sitten.

Kavennuksen jälkeen KalPalle koitti musta hetki, kun Tappara iski kahdesti 21 sekuntin sisään. Ensin Jan-Mikael Järvinen löi irtokiekon maalin, ja seuraavassa vaihdossa Sebastian Repon rannelaukaus yllätti Eero Kilpeläisen. Jälkimmäisen osuman jälkeen KalPa vaihtoi maalivahtia, kun Kilpeläinen teki tilaa Denis Godlalle.

KalPa sai peliinsä lisää terävyyttä ja pelasi toisen erän lopun hyvin. Palkintona hyvästä paineistuksesta Arttu Ilomäki pääsi tuomaan KalPan kahden maalin päähän. Ilomäen maali oli kaunista katsottavaa, ensin Tappara-puolustus kahville näyttävällä kärkiveivillä ja sen jälkeen kiekko tarkasti maalin kattoon.

Kolmannen erän alussa KalPan kiri koki kolauksen, kun Tappara pääsi ylivoimalle. Kristian Kuusela tarjoili poikkisyötön ja Sebastian Repo tälläsi illan toisella osumallaan vieraat jälleen kolmen maalin johtoon. Tästä KalPa ei enää noussut, joten Tappara tasoitti sarjan tilanteeksi 2-2.

Tappara nappasi siis Kuopiossa ansaitun voiton. Huomenna tamperelaiset saavat kuitenkin vastaansa varmasti sisuuntuneen KalPa-lauman Tampereella.