Tappara kavensi otteluvoitot 2-1:een Tampereella

Tappara-KalPa 2-1 (0-0, 1-0, 1-1)

Tilastot täältä

KalPan ja Tapparan välisen finaalisarjan kolmas ottelu pelattiin lauantaina Tampereella. KalPa johti sarjaa kahden ottelun jälken voitoin 2-0.

Ottelu alkoi KalPan kannalta todella ikävästi, kun Alexander Ruutun kamppailu päättyi jo miehen ensimmäisessä vaihdossa. Ruuttu joutui selkeän polvitaklauksen uhriksi, joka jäi kuitenkin valitettavasti tuomareilta huomaamatta.

Avauserä oli kokonaisuudessaan tasainen, molemmat joukkueet puolustivat todella hyvin, eikä huippupaikkoja siunaantunut kummallekkaan. Peli oli myös aikaisempia otteluita fyysisempää ja jälkitilanteissa pelaajilla tuntui olevan jatkuvasti asiaa vastustajalle.

Toisen erän alussa Tappara sai maalihanat auki. Tamperelaiset katkaisivat KalPan avauksen, jonka jälkeen Jan-Mikael Järvinen tarjoili Kristian Kuuselalle avopaikan, eikä Kuusela erehtynyt.

Tapparan johtoaseman jälkeen peli oli jälleen tuttuun tapaan tasaista. Toisen erän paremmat paikat sai Tappara, KalPa ei täysin pystynyt murtamaan tamperelaisten tiivistä viisikkopuolustusta.

Kolmanteen erään KalPa tuli piristyneenä ja oli hallitsevampi osapuoli. Kuopiolaiset iskivätkin pelin tasoihin, kun päätöserä oli vanhentunut reilut kolme minuuttia. Jesse Mankinen yllätti Tappara-vahti Dominik Hrachovinan löysähköllä kaukolaukauksella. Maaliin loistavaa maskia teki Mikael Seppälä.

Tasoituksen jälkeen KalPa sai luotua hyviä pitkiä hyökkäyksiä Tapparan päätyyn ja varsinkin nelosketju (Miikka Pitkänen-Eetu Luostarinen-Otto Leskinen, joka paikkasi loukkaantunutta Ruuttua) oli liikkeellä pirteällä jalalla.

Ottelun loppu oli kuopiolaisille murheellinen, kun KalPalle vihellettiin viimeisen neljän minuutin aikana kaksi kahden minuutin rangaistusta. Jälkimmäisestä Tappara rankaisi, kun Otso Rantakarin rannelaukaus yllätti Eero Kilpeläisen. Pelikelloon jäi puolitoista minuuttia aikaa. KalPa haki vielä tasoitusta ilman maalivahtia, mutta ei päässyt enää huippupaikoille.

Tappara nappasi siis avausvoittonsa sarjassa. KalPa johtaa nyt 2-1, neljäs ottelu pelataan maanantaina Kuopiossa.