Syyskauden menestysjoukkueen runko jatkaa, KalPalle neljä tärkeää jatkosopimusta lisää

Erinomaisen syyskauden pelannut, Liigassa toisena oleva KalPa kiinnitti viime viikolla loistavaa kautta pelaavan keskushyökkääjä Matias Myttysen kahden vuoden jatkosopimuksella. Nyt KalPa on solminut runkopelaajiensa kanssa neljä tärkeää jatkosopimusta lisää.

Puolustajista Juuso Riikolan kanssa on tehty kahden vuoden jatkosopimus ja Santeri Lukan sopimuksessa ollut seuran optio ensi kaudesta on lunastettu. Hyökkääjistä Topi Piipposen jatkosopimus on kestoltaan kaksi kautta ja Mikko Nuutisen yksi kausi.


"Runko pysyy Kuopiossa"

 - Nämä jatkosopimukset ovat hyvää jatkumoa joukkueen rungon Kuopiossa pitämiselle. Kaikki nämä pelaajat ovat siinä iässä, että he ovat menossa parhaita kausiaan kohti ja kehittyvät pelaajina koko ajan. Strategiamme on tuottaa sekä kehittää tähdet itse ja Liigan mittakaavassa näillä pelaajilla on potentiaalia ottaa vielä isojakin kehitysaskeleita pelaajina eteenpäin, kertoo urheilujohtaja Kimmo Kapanen.


"Hyvin kokonaisvaltainen pelaaja"

Puolustaja Juuso Riikola (23) teki viime kaudella 51 ottelussa uransa ennätyspisteet 5+10=15 ja nyt viidennellä Liiga-kaudellaan KalPassa hän lähentelee ennätystään pistein 2+11=13 jo 32 ottelun jälkeen.

 - Juuso on ottanut ison roolin meidän puolustuksessa ja on pelannut vahvaa kautta molempiin suuntiin. Kyseessä on hyvin kokonaisvaltainen pelaaja, hän pelaa ylivoimaa ja alivoimaa, omaa kevyen liikkeen ja painavan laukauksen, taklaa näyttävästi ja pelaa tällä hetkellä joukkueestamme isoimmat minuutit.


"Johtava puolustaja"

Puolustaja Santeri Lukka (25) teki viime kaudella KalPan tulokaspuolustajien uuden piste-ennätyksen 57 ottelun noteerauksellaan 6+17=23. Nyt toisella kokonaisella Liiga-kaudellaan KalPassa hän on jälleen hyvässä pistetahdissa ja 32 ottelun jälkeen tilastot ovat nyt 5+8=13.

 - Santeri on meidän johtavia puolustajia, joka on ollut iso osa meidän ylivoimapeliä hyvän laukauksen omaavana pakkina ja tulee olemaan tärkeä osa myös tulevan kauden joukkuetta. Hän on vahva suorittaja, pystyy pelaamaan isoja minuutteja, viihtyy hyvin kaksinkamppailuissa ja pelaa myös alivoimaa.


"Ottanut isoja harppauksia"

Hyökkääjä Topi Piipponen (19) pelasi viime kaudella ensimmäiset Liiga-ottelunsa ja on tällä kaudella vakiinnuttanut paikkansa kokoonpanossa. 30 ottelun jälkeen KalPa-kasvatilla on pisteitä koossa 3+2=5.

 - Topi on ottanut isoja harppauksia tällä kaudella pelaajana ja hänellä on kaikki edellytykset jatkaa samalla kehityspolulla. Topi on tottunut tekemään junioreissa paljon pisteitä ja hänellä on eväät kasvaa meillä vielä ison roolin pelaajaksi.


"Arvokas pelaaja joukkueelle"

Hyökkääjä Mikko Nuutinen (26) on myös KalPa-kasvatti ja hän teki tulokaskaudellaan 58 otteluun hyvät pisteet 5+10=15. Toiselle kokonaiselle Liiga-kaudelleen hän on parantanut edelleen ja 32 ottelun pistekertymä 6+7=13 lähestyy jo nyt omaa piste-ennätystä.

 - Mikko on tällä kaudella kasvattanut rooliaan ja ottanut lisää vastuuta, kehittynyt pelaajana ja sitä myöten tulostakin syntyy. Arvokas pelaaja joukkueelle, pelaa sitten ykköskentässä tai neloskentässä, on ratkaissut otteluita ja osaa mennä vastustajan ihon alle.


KalPalla 14 pelaajasopimusta Liiga-kaudelle 2017-2018

Maalivahdit (0):

Puolustajat (5):
Mikael Seppälä (2019+2020), Juuso Riikola (2019), Santeri Lukka (2018), Eetu Sopanen (2018), Otto Leskinen (2018).

Hyökkääjät (9):
Topi Piipponen (2019), Matias Myttynen (2019), Tommi Jokinen (2019), Mikko Nuutinen (2018), Juuso Nevalainen (2018), Alexander Ruuttu (2018), Sami Mutanen (2018), Balazs Sebok (2018), Jaakko Rissanen (2018).