Syöpä on kova liiga. Tarjoa #erätauko!



Kansainvälistä lasten syövän päivää vietetään 15.2. Päivän tarkoitus on levittää tietoutta lasten syöpäsairauksista ja sekä nostaa esille vakavan sairauden vaikutuksia koko perheeseen ja lähipiiriin. Samalla kerätään varoja valtakunnallisesti ja paikallisesti yhdistysten ja kerhojen toimintaan, jolla tuetaan sairastuneen perhettä arjessa. 

Liiga-seurat ovat mukana Sylva-järjestöjen kampanjassa: jokaisella Liiga-paikkakunnalla suoritetaan lipaskeräys ja tuodaan tärkeää asiaa esiin ottelutapahtumassa. Kuopiossa tapahtuma järjestetään perjantaina 10.2.2017 KalPa-HPK-ottelussa.



Syöpään sairastuu Suomessa noin 150 lasta vuodessa. Tehokkailla hoidoilla noin 75–80 prosenttia lapsista paranee. Hoidon onnistumisessa tärkeää on varsinaisten syöpähoitojen lisäksi jokapäiväinen hyvä elämä ja sujuva arki. Kun lapsi tai nuori sairastuu syöpään, vanhemmat, lähiomaiset ja ystävät tarvitsevat käytännön tietoa sairaudesta, tukimuodoista ja kuntoutuksesta. Sylva auttaa ja tukee perheitä mm. tarjoamalla kursseja, virkistyslomia, kuntoutusta ja vertaistukea sekä oppaita. 

Vuoden 2017 Syöpä on kova liiga -kampanjan keskiössä on nimenomaan syöpään sairastuneen koko perhe. Kampanjan ydinidea – Syöpä on kova liiga – tarjoa #erätauko – kuvaa sitä, kuinka kova taistelu syöpä on koko perheelle. Kampanjaan tarinansa antoi Raition perhe. Lue juttu täältä.

Lapsen syöpähoitojen keskellä perhe, eli yleensä vanhemmat ja sisarukset, ovat se ykkösketju joka on taistelun eturintamassa. Esimerkiksi lasten yleisimmän syövän, leukemian, hoidot kestävät keskimäärin kaksi vuotta. Se on pitkä aika pelata tiivistä puolustuspeliä hengenvaarallista sairautta vastaan. Usein syöpähoitojen pitkittyessä ja normaalin arjen rutiinien ja ilojen kadotessa voi käydä niin, että ykkösketjulle tulee liian pitkä vaihto ja voimat loppuvat. Tällöin tarvitaan hengähdystaukoja.
 

Mitä sinä voit tehdä?

Sylva ry ja muut syöpäsairaiden lasten ja nuorten kerhot ja yhdistykset ovat niitä arjen kanssakulkijoita, jotka tarjoavat tärkeän hengähdystauon vakavan sairauden kohdanneelle ja tämän perheelle – valtakunnallisesti ja paikallisesti. Valtakunnallinen Sylva ry tarjoaa tietoa, vertaistukea, kurssituksia ja virkistäviä lomia perheille silloin, kun he sitä eniten tarvitsevat. Sylva kulkee perheiden rinnalla arjessa. Auta meitä auttamaan ja tarjoa perheille #erätauko.
  • Tule mukaan Sylvan toimintaan vapaaehtoisena ja osallistu tapahtumiimme tai järjestä jokin oma tempaus.
  • Lahjoita rahaa Sylva ry:n toimintaan ja auta meitä tukemaan perheitä: voit lahjoittaa tekstiviestikampanjan kautta (ohjeet alempana), suoraan lahjoitustilille (Nordea Pankki Suomi Oyj, IBAN: FI46 2044 1800 0717 81) tai perustaa keräyksen Sylvan OmaKeräys-alustalle.
  • Lähde mukaan ruohonjuuritason vapaaehtoistoimintaan ja auta paikalliskerhoja ja -yhdistyksiä järjestämään toimintaa tai auta oman alueesi kerhoa/yhdistystä varainkeruussa. Paikalliskerhojen ja -yhdistysten yhteystiedot löydät täältä.
  • Jos tunnet alueellasi/lähelläsi olevan perheen, jonka lapsi on sairastunut, tarjoa apua arkeen suoraan heille – tee perheelle ruokaa, vie sairastuneen sisaruksia vaikkapa elokuviin tai anna vanhemmille yhteinen lepohetki.
 

Tarjoa #ERÄTAUKO – lahjoita tekstiviestillä!



Syöpä on kovempi liiga kuin SM-liiga ikinä – tarjoa #erätauko syöpään sairastuneelle lapselle ja hänen perheelleen.
Lahjoittamalla ja tukemalla Sylva ry:n toimintaa autat tarjoamaan syöpäsairaille lapsille, nuorille ja heidän perheilleen kuntoutusta ja vertaistukea.

Lähetä viesti ERÄTAUKO numeroon 16499, ja olet mukana helpottamassa lapsisyöpäperheiden arkea. Viestin hinta on 10€ ja se veloitetaan puhelinlaskullasi. Tekstiviestikampanja on voimassa 31.3. asti.
Poliisihallituksen luvan nro: POL-2016-19163, 5.1.2017. Voimassa 20.8.2015-19.8.2017 koko Suomen alueella Ahvenanmaata lukuun ottamatta.

Lipaskeräykseen voit osallistua myös KalPa-HPK-ottelussa perjantaina 10.2. ja samassa ottelussa voit tutustua Sylvan toimintaan jäähallin B-tasanteella olevalla esittelypisteellä.



Hannes Kapanen


Jussi Timonen


Juuso Riikola


Otto Leskinen


Eero Kilpeläinen