Savolaisten usko palkittiin, KalPa CHL:n pudotuspeleihin!

Vienna Capitals - KalPa 1-3 (0-1, 0-1, 1-1)

Tilastot täällä.

Champions Hockey Leaguen lohkovaihe alkoi KalPan kannalta huonoimmalla mahdollisella tavalla, kun se hävisi kahdesti Ruotsin Skellefteå AIK:lle. Samaan aikaan kun KalPa oli kahden ottelun jälkeen pisteittä, Vienna Capitals oli ottanut AIK:lta peräti viisi pistettä. Näin ollen KalPalta vaadittiin pudotuspelipaikkaan kahdesta ottelusta Capitalsia vastaan täydet kuusi pistettä.

KalPa oli lohkovaiheessa parhaimmillaan juuri silloin kun sen täytyi sitä olla. Perjantaina Kuopiossa tasoitusmaali syntyi 53:nnella minuutilla ja voittomaali 56:nnella minuutilla. Nuo maalit antoivat uuden mahdollisuuden, sunnuntaiksi Wieniin. Myös sen mahdollisuuden KalPa käytti, pelaten kokonaisuudessaan vahvan vierasottelun ja ansaiten täysin voiton.

KalPa tuli otteluun voittajan elkein ja ensimmäisen erän ensimmäinen puolikas oli vierailta vahva. Erän edetessä Capitals pääsi paremmin peliin mukaan. Erän ainoan maalin veivasi näyttävällä yksilösuorituksella pari minuuttia ennen erän loppua myös Toivalan Datsjukina tunnettava Miikka Pitkänen.

Toinen erä oli sikäli ensimmäisen peilikuva, että siinä ensimmäinen kymmenminuuttinen oli tasaisempi, kun jälkimmäinen oli savolaisilta taas näyttävää hallintaa. Myös tämän erän ainoasta maalista vastasi KalPa ja jälleen erän loppupuolella. Nyt Jesse Mankinen yllätti etukulmasta Capitals-vahti Jean-Philippe Lamoureuxin, joka oli joukkueensa selvästi näkyvin pelaaja ottelussa.

Kolmas erä kirjattiin niin hallinnaltaan kuin laukauksiltaan selvemmin isännille. Se tärkein tilasto maalit merkittiin tasan 1-1, joten KalPa ylsi erän tavoitteeseensa, voittaa ottelu. Capitalsin toi maalin päähän Rafael Rotter vahvan pyörityksen päätteeksi irtokiekosta ylivoimalla, erä oli juuri puolivälissä. Kaksi minuuttia myöhemmin Mankinen helpotti joukkueensa ja sen kannattajien hengitystä illan toisella osumallaan, joka syntyi jälleen terävällä laukauksella etunurkkaan.

Pudotuspeleihin eteneminen maistuu savolaisille, niin joukkueelle kuin kannattajille varmasti makealta sillä kyseessä on ensimmäinen kerta kun KalPa eteni pudotuspeleihin kansainvälisessä sarjassa. Kolmella kaudella European Trophyssä ja sen jälkeen kahdella kaudella CHL:ssä KalPan kohtalona oli jäädä lohkovaiheeseen. Kun vuosi sitten KalPa voitti kaksi ensimmäistä otteluaan ja hyytyi sitten täysin tippuen jatkosta, nyt kahden tappion jälkeen pudotuspeleihin nouseminen on balsamia myös vuoden takaisiin haavoihin. CHL:n ensimmäisen pudotuspelikierroksen otteluparit arvotaan maanantaina 12.9. kello 13.00 alkaen.

Kahta voittoa Vienna Capitalsia vastaan edelsi voitto Kärpistä Oulussa, joten KalPa lähtee perjantain 16.9. Liiga-avaukseen alla kolme voittoa. Sunnuntain ottelussa oli voiton lisäksi hyviä elementtejä Liigan alkua silmällä pitäen, peruspelaaminen oli ajankohtaan nähden lupaavaa, maalille saatiin niin miestä kuin kiekkoa ja perjantain ottelun tapaan ylivoima tuotti maalin. Lisäksi puolustuspelaaminen oli koko joukkueelta uhrautuvaa ja Eero Kilpeläinen tolppien välissä on tutun varma jo tähän aikaan vuodesta.

- Pe 16.9. klo 18.30 KalPa - Pelicans, Liiga-avaus!