SaiPa veti pidemmän korren kauden avausottelussa

KalPa-SaiPa 1-4 (0-0,1-2,0-2)

Tilastot täältä

Joensuussa pelatussa kauden ensimmäisessä harjoitusottelussa nähtiin kaksi hyvin luistelevaa joukkuetta. KalPan otteet olivat viime kauteen verrattuna fyysisempiä, kovia taklauksia nähtiin useammaltakin pelaajalta.

Ottelun avauserä oli ymmärrettävästi hieman tunnustelevaa puolin ja toisin. Vaarallisia maalipaikkoja nähtiin kuitenkin molempiin päihin ja sekä Denis Godla että Frans Tuohimaa joutuivat venymään hyviin torjuntoihin.

Toisen erän alussa nähtiin ottelun avausmaali, kun SaiPan Mikael Kuronen pääsi laukomaan suoraan syötöstä maalin edustalta ohi voimattoman Godlan. Muutama minuutti avausmaalin jälkeen oli KalPan vuoro iskeä. Niko Mikkola antoi vapauttavan syötön Miikka Pitkäselle, joka karkasi puolittaiseen läpiajoon ja laukoi kiekon alakulmaan terävällä rannelaukauksella. Pitkäsen maalin jälkeen ottelu eteni tasaisissa merkeissä ja pelin taso oli huomattavasti avauserää parempi. Joonas Lyytiselle avautui erän puolivälin tienoilla loistava paikka ylivoimahyökkäyksestä, mutta SaiPan maalilla Frans Tuohimaa veti pidemmän korren. Aivan erän lopussa SaiPa pääsi hyökkäykseen kahdella yhtä vastaan ja Curtis Hamilton viimeisteli 1-2 -osuman lähes tyhjään maaliin.

Kolmas erä oli pienoista KalPan hallintaa. Paras maalintekopaikka aukesi hyökkäystä tukemaan nousseelle Niko Mikkolalle, jonka rystylaukaus pysähtyi kuitenkin Tuohimaan torjuntaan. KalPan hallinnasta huolimatta seuraavan maalin iski SaiPa, kun Tero Koskiranta riisti kiekon KalPan maalin takana Denis Godlalta ja pääsi tuikkaamaan tyhjään maaliin. Lopussa KalPa yritti vimmatusti maalia ilman maalivahtia, mutta kiekkoa ei hyvistä yrityksistä huolimatta SaiPan verkkoon saatu. Muutama sekunti ennen loppua Valtteri Virkkunen iski tyhjään maaliin lukemiksi 1-4.

Seuraava harjoitusottelu pelataan perjantaina Kuopiossa klo 18:30, silloin vastaan asettuu Mikkelin Jukurit.