Raportti: Perjantai-illan jännitysnäytelmästä KalPalle täydet pisteet

Liiga: KalPa - Pelicans 6-4 (2-3,3-1,1-0)

Tilastot täältä.

Tommi Jokinen iski KalPalle kaksi täysosumaa.

KalPan ja Pelicansin välisestä kohtaamisesta ei tapahtumia puuttunut, kun jo ensimmäisen erän aikana 3069 silmäparia kattanut yleisö sai todistaa peräti viittä maalia, eikä tahti hyytynyt toisessakaan erässä, jossa kiekko kaivettiin verkon perukoilta neljä kertaa.

Molemmista kauden aiemmista kohtaamisista KalPa oli poistunut voittajana ja sama oli lopputulos myös Data Group Areenan perjantai-illassa, kun KalPa oli hurjan maalintekokilpailun päätteeksi parempi luvuin 6-4.

KalPan sankareiksi ottelussa nousivat kahden maalin miehet Tommi Jokinen ja Jaakko Rissanen, sekä 1+2 -tehot viimeistellyt puolustaja Santeri Lukka

Kahden maalin johdosta tappioasemaan

Ottelun alkuun KalPa tuli terävästi ja se aiheutti ennakkoluulottomalla liikkeellään välittömästi ongelmia lahtelaispuolustukselle. Kuopiolaiset siirtyivät myös ansaitusti johtoon jo ajassa 5.49, kun Santeri Lukka nosti kiekon komeiden harhautusten päätteeksi Pelicans-maaliin.

KalPa lisäsi johtonsa jo kahteen maaliin Jaakko Rissasen ylivoimaosumalla ajassa 8.26. Sen jälkeen oli kuitenkin Pelicansin vuoro tehdä maalit ja 2-1 -kavennusosuma syntyi Juhani Tyrväisen ohjaamana ajassa 10.10.

Pelicansin tasoitusosuma syntyi ylivoimahyökkäyksen päätteeksi, kun Aleksi Rekonen tarjoili kiekon maalin kulmalle liukuneelle Roope Elimäelle, joka nosti kiekon varmasti ohi Niko Hovisen. Ja vain 23 sekunnin kuluttua edellisestä, täräytti Niko Kivelä lahtelaiset 2-3 -johtoon.

Rinnalle ja ohi

Keskimmäiseen erään KalPa tuli nälkäisesti ja Pelicans pyrki vastaamaan huutoon fyysisyydellään, joka näkyi kovana taklauspelinä molempiin suuntiin. KalPa onnistui kuitenkin käyttämään hyväkseen Pelicansin kovan karvauksen ja onnistui 3-3 -tasoituksessa ylivoimahyökkäyksen päätteeksi, kun Joonas Lyytinen nosti kiekon Janne Juvosen selän taa.

Ja pian oli taas KalPan vuoro johtaa, kultakypärä päässään pelannut Matias Myttynen tarjoili ja Tommi Jokinen latoi KalPan neljännen osuman, jolloin Janne Juvonen sai tarpeekseen ja lahtelaisten maalille luisteli Joona Voutilainen.

Pelicans kampesi vielä tasoihin, mutta KalPa niittasi erän loppuun todellisen pukukoppimaalin ylivoimalla, kun Jokinen runnoi illan toisella osumallaan taukonumeroiksi 5-4.

Kolmannen erän alkajaisiksi kilpipaidat palasivat kahden maalin johtoon, kun Jaakko Rissanen teki kahden miehen ylivoimalla illan toisen maalinsa ja Rissasen osuma jäi myös illan viimeiseksi.

KalPa jatkaa otteluitaan ensi tiistaina Lahdessa, jolloin Pelicans ja KalPa pelaavat tämän kauden runkosarjan viimeisen keskinäisen ottelunsa.

- Ke 28.12. klo 18.30 KalPa-Ässät  <- Osta liput!
 - To 5.1. klo 18.30 KalPa - TPS  <- Osta liput!