Raportti: KalPan vire pitää - JYP kaatuu jatkoajalla

Liiga: KalPa - JYP 3-2 ja. (1-0, 2-1, 0-0, 1-0)

Tilastot täältä.

 

Ennen lauantai-illan ottelua Liigan parhaana kotijoukkueena tunnettu KalPa sai Data Group Areenalle vieraita Keski-Suomesta, kun vastaan luisteli JYP.

Kaava oli tuttu kauden aiemmista kohtaamisista; JYP karkaa kahden maalin johtoon, mutta KalPa pusertaa itsensä väkisin rinnalle - ja lopussa ohi.

Ja kuten kauden ensimmäisessä kohtaamisessa, tänäänkään ei varsinainen peliaika riittänyt paremmuuden selvittämiseen. Jatkoajalla rangaistuslaukausen arvoisesti rikottu puolustaja Santeri Lukka nousi illan sankaraksi viimeistelemällä varmasti kiekon JYP-maaliin ja ratkaisi voiton kuopiolaisille.


JYP aloitti maalinteon

Vierasjoukkue tuli otteluun sisään hyvällä sykkeellä ja painoi pelin välittömästi KalPan päätyyn. Se otti ottelussa myös ensimmäisenä johtoaseman ajassa 03.01, kun Juha-Pekka Hytönen siirsi kiekon ohi Niko Hovisen.

KalPa pääsi hakemaan tasoitusta erän puolivälissä, kun sekä Sami Niku että Nolan Yonkman nappasivat kaksiminuuttiset. Kuopiolaisten ylivoima ei kuitenkaan noussut omalle tasolleen ja tasoitusosuma jäi haaveeksi.

Ylivoimilla rinnalle

JYP aloitti toisen erän vähintään yhtä hyvin kuin ensimmäisen ja se siirtyi ansaistusti 2-0 -johtoon jo erän ensimmäisellä minuutilla, kun kultakyprärä Antti Suomela täräytti kiekon KalPa-maaliin.

Erän edetessä KalPa pääsi kuitenkin paremmin peliin sisään ja JYP oli vaikeuksissa. Joonas Nättisen kaksiminuuttinen kostautui JYPille, kun Jesse Mankinen täräytti kiekon Juuso Riikolan poikittaissyötöstä Pekka Tuokkolan selän taakse.

Toisen erän lopulla kultakypärää kantava Mankinen joutui rajun taklauksen kohteeksi. Henri Kanninen taklasi Mankista pelirangaistuksen arvoisesti, KalPan onneksi Mankinen selvisi tilanteesta vain pelkällä säikähdyksellä.

KalPa ei kuitenkaan jättänyt viiden minuutin ylivoimaa hyödyntämättä. Matias Myttynen ja Jesse Mankinen petasivat Tommi Jokiselle paikan, joka nosti kiekon rystyltä JYPin rysään.

Kolmas erä tarjoili 3537 päiselle yleisölle fyysistä peliä. Taklauksia jaettiin molempiin suuntiin ja maalin edustoilla vääntöä nähtiin vihellysten jälkeenkin, mutta lisäosumat jäivät erikoistilanteistakin huolimatta uupumaan ja ratkaisua haettiin jatkoajalta.

Kolmella kolmea vastaan pelattavalla jatkoajalla KalPa käytti vauhtiaan hyväkseen ja siitä oivan osoituksen antoi puolustaja Santeri Lukka, joka polkaisi karkuun JYP-puolustukselta. Läpiajossa häntä rikottiin rangaistuslaukauksen arvoisesti ja tuossa ei porilaislähtöinen puolustaja erehtynyt, vaan lirutti kiekon ohi Tuokkolan.

KalPa jatkaa otteluitaan jo keskiviikkona Kouvolassa KooKoon vieraana.

SEURAAVAT KOTIOTTELUT:
- To 1.12. klo 18.30 KalPa - SaiPa
- La 3.12. klo 18.30 KalPa - TPS, #44-ilta!
- To 8.12. klo 18.30 KalPa - Ilves