Raportti: KalPa nuiji Ässät näytöstyyliin

Liiga: KalPa - Ässät 6-0 (3-0, 2-0, 1-0)

Tilastot täältä.

Sami Mutanen teki paluun KalPan kokoonpanoon pitkän tauon jälkeen.

KalPa sai kalenterivuoden 2016 viimeisessä kotiottelussa vastaansa Porin Ässät. Kyseessä oli joukkueiden kolmas keskinäinen kohtaaminen ja ennen keskiviikkoista kohtaamista voitot olivat tasan 1-1.

Ennen illan ottelua sarjataulukossa seitsemännellä sijalla majaillut Ässät oli totaalinen vastaantulija, kun Liigan kovin kotijoukkue esitti vahvoja otteita 3649 silmäparia käsittäneen kotilyleisön edessä ja nappasi kotivoiton 6-0 -murskanumeroin.

KalPa oli läpi ottelun aktiivisempi osapuoli ja se myös käytti erittäin hyvällä prosentilla maalintekopaikkansa hyväksi.

Illan hahmoja olivat hattutempun iskenyt Janne Keränen, 1+2 -tehot naputellut Santeri Lukka, sekä 41. nollapelillään Liigan nollapelitilaston jaetulle kärkipaikalle siirtynyt Eero Kilpeläinen.

Pikaisesti kuskin paikalle

KalPa aloitti ottelun räväkästi ja käytti jo ottelun ensimmäisen tekopaikan hyväkseen, kun Arttu Ilomäki tuli vauhdikkaasti alueelle sisään, heitti kiekon maalille ja kultakypärä Matias Myttynen siirsi kiekon ohi Ari Ahosen.

Ja alle kaksi minuuttia edellisestä, oli KalPa karannut jo kahden maalin johtoon. Tällä kertaa asialla oli loistavaa kautta pelaava Santeri Lukka, joka laukoi kiekon B-pisteen ulkokaarelta Ahosen vartioimaan Ässät-maaliin.

Ässien painajaismainen alku synkkeni entisestään ajassa 9.04 Janne Keräsen nostaessa kiekon rysään ylivoimalla aivan maalin edustalta.

Kotijoukkue lisäsi höyryä toisessa erässä ja pääsi toisen kerran hakemaan maalia ylivoimalla. Tulosta myös syntyi, kun oli Tommi Jokisen vuoro survoa kiekko satakuntalaisryhmän maaliin. Patapaitojen pelaaminen ei ottanut tuulta alleen myöhemmässäkään vaiheessa ja Janne Keränen latoi illan toisella osumallaan KalPan jo 5-0 -johtoon.

Ässät sai ottelun parhaan maalintekotilanteessa toisen erän loppuhetkillä, kun Niko Peltola pääsi kokeilemaan rangaistuslaukausta. Eero Kilpeläinen oli kuitenkin mies paikallaan ja torjui Peltolan yrityksen.

Keränen terävä pelaaminen jatkui myös kolmannessa erässä, kun mies tykitti kiekon kovalla rannelaukauksella ohi Ahosen ja hattutemppu oli valmis.

Seuraavan ottelunsa KalPa pelaa vuoden 2017 puolella ja vuosi aloitetaan vierasottelulla Lappeenrannassa 3. tammikuuta SaiPan vieraana.

- To 5.1. klo 18.30 KalPa - TPS  <- Osta liput!
 - Ke 11.1. klo 18.30 KalPa - Ilves  <- Osta liput!