Raportti: Ilves vahvempi torstai-illan kohtaamisessa

Liiga: KalPa - Ilves 0-4 (0-0,0-2,0-2)

Tilastot täällä. Kuvagalleria täällä.

KalPa sai torstaina vieraita Tampereelta, kun Ilves saapui haastamaan hurjavireistä kuopiolaismiehistöä Data Group Areenalle. Lähtökohdat otteluun puolsivat vahvasti kotijoukkuetta, joka pelasi ensimmäisen ottelunsa sitten lauantain, kun puolestaan Ilves oli ollut keskiviikkona tulessa kotijäällään ja matkusti tappio niskassaan KalPan vieraaksi.

Ilves kuitekin pyyhkäisi lähtökohdilla lattiaa ja nappasi pisteet ennakkoluulottomalla pelaamisella luvuin 0-4, katkaisten samalla KalPan 13 ottelun mittaiseksi venyneen pisteputken.

Työteliään tamperelaismiehistön ehdottomaan parhaimmistoon kuuluivat muun muassa 26 torjunnalla nollapelin merkkauttanut maalivahti Antti Lehtonen sekä ottelun voittomaaliksi jääneen 1-0 -osuman ampunut Aleksi Mustonen.

Toisessa erässä maalien makuun

Ensimmäinen erä eteni alusta alkaen kaikkiaan tasaisissa merkeissä. Molemmat joukkueet pääsivät hakemaan avausmaalia ylivoimalta, mutta onnistumisiin asti erikoistilanteet eivät johtaneet. Ensimmäisen erän parhaat tontit siunaantuivat kuitenkin KalPalle, mutta Ilves-puolustus selvitti tilanteet yhdessä Lehtosen kanssa varmasti.

Toiseen erään KalPa tuli tavalleen uskollisena - räväkästi. Tällä kertaa maalinteon kuitenkin aloitti Ilves, kun Aleksi Mustonen pääsi yllättämään KalPa-vahti Niko Hovisen ajassa 27.57.

Erän loppupuolella Jaakko Rissanen huitaisi Ilveksen Michael Kerästä kiekontavoittelutilanteessa kyynärpäällä kasvoihin ja lähti istumaan tästä 2+10 minuutin rangaistusta. Ilves ei tällä kertaa hukannut ylivoimaansa vaan Jerry D'Amigo siirsi tupsukorvat jo kahden maalin karkumatkalle.

Erän lopussa Ilveksellä oli oiva mahdollisuus karata jo kolmen maalin johtoon, kun Tapio Laaksolla oli erän viimeisillä sekunneilla edessään tyhjänä ammottava maali. Entinen KalPa-peluri ei kuitenkaan tästä onnistunut ja erätauolle siirryttiin Ilveksen 0-2 -johdossa.

Kolmannessa erässä KalPalla oli omat paikkansa tulla peliin mukaan, mutta kun kuopiolaisryhmä ei niitä käyttänyt, Ilves kiitti ja käytti. Ville Järvisen painava laukaus siniviivalta jätti maskin taaksen jääneen Hovisen vaille mahdollisuuksia ja Ilves johti jo 0-3. KalPa pääsi hakemaan kavennusosumaa vielä ylivoiman turvin kolmannen erän lopulla, mutta kavennusosumaa ei enää nähty. Ilves sen sijaan latoi kiekon vielä kertaalleen tyhjään rysään ja ottelu alkoi olla paketissa.

KalPa jatkaa otteluitaan Liigan toista tamperelaisjoukkuetta vastaan lauantaina, kun joukkue matkustaa Tampereen Hakametsään sarjakärki Tapparan vieraaksi.

Hikihaastattelussa valmentaja Sami Kapanen ja hyökkääjä Balazs Sebok.

Jos video ei näy laitteellasi, katso se täältä.