Raportti: Huikealla illalle huikea päätös - TPS kaatui täyden areenan edessä

Tilastot täältä.

Mikko Nuutinen laukoi KalPalle illan kolmannen osuman ylivoimalla.

Data Group Areenalla koettiin lauantai-iltana unohtumattomia hetkiä. Huikean uran niin SM-Liigassa, NHL:ssä kuin maajoukkueessakin luoneen Kimmo Timosen paita kohosi hallin kattoon muiden KalPa-legendojen joukkoon täyden kotiyleisön edessä.

Unohtumattoman seremonian jälkeen molemmat joukkueet osoittivat olevansa juhlatuulella ja tarjosivat 5064 paikalle saapuneelle silmäparille huippuottelun.

KalPa kuitenkin halusi osoittaa kunniaa Timosen seremonialle ja nappasi ottelusta pisteet luvuin 4-3.

Ottelun ratkaisuhetket nähtiin kolmannessa erässä, kun KalPa siirtyi Mikko Nuutisen ylivoimaosumalla johtoon, eikä enää luopunut johtoasemasta vaan taisteli raivoisasti täyden kolmen pisteen potin Kuopioon.

Varovainen aloitus

Itse Liiga-ottelu alkoi tunnustellen ja eteni tasaisissa merkeissä yli puolivälin. Puolivälin jälkeen TPS sai painettua pelin KalPan päätyyn ja onnistui lopulta myös maalinteossa. Mikko Nuutinen istui kaksiminuuttista ja Jasper Lindsten siirsi Tomi Kallion tarjoilusta kiekon ohi Niko Hovisen.

TPS:llä oli vielä erän loppuhetkillä paikkansa johdon pitämiseen, mutta KalPa-puolustus selvisi Hovisen johdolla ylimääräisiltä takaiskuilta.

Maalijuhlat toisessa erässä

Toiseen erään KalPa tuli tyylilleen uskollisena jämäkästi ja työ tuotti tulosta nopeasti. Ajassa 23.40 Tommi Jokinen täräytti kiekon ohi liikkuvan maskin taakse jääneen Aleksandar Georgievin.

TPS kampesi kuitenkin nopeasti takaisin kuskin paikalle ylivoimalla, kun Miikka Pitkänen istui kaksiminuuttista estämisestä ja Jani Forsström nosti kiekon rystyltä KalPa-maaliin.

Pian tuli taas KalPan vuoro onnistua. Ylivoimalle päässyt kuopiolaisryhmä ei erikoistilannettaan hukannut ja Janne Keränen täräytti verkot suoraksi Jaakko Rissasen loistavasta esityöstä.

Ylivoimaosumat saivat jatkoa kolmannessa erässä ja KalPa siirtyi ottelussa ensimmäistä kertaa johtoasemaan. 44. minuutilla Matias Myttynen ja Juuso Riikola petasivat Mikko Nuutiselle paikan ja tästä Nuutinen ei erehtynyt. Maali oli hyökkääjälle samalla kolmas kolmeen viimeiseen otteluun.

Nuutisen osuman jälkeen Jesse Mankinen latoi kiekon tyhjään rysään ja KalPa marssi ottelun voittoon TPS:n kavennusosumasta huolimatta, joka syntyi kuusi sekuntia ennen täyttä aikaa.

KalPa saa nyt pienoisen levähdystauon, kun joukkue pelaa seuraavan otteluna torstaina 8.12. kotihallissa Ilvestä vastaan.

- To 8.12. klo 18.30 KalPa-Ilves  <- Osta liput!
 - Pe 16.12. klo 18.30 KalPa-Pelicans  <- Osta liput!