Raportti: HIFK:n vuoro jäädä KalPan jyrän alle

Liiga: KalPa - HIFK 6-3 (0-1, 2-1, 4-1)

Tilastot täältä.

Matias Myttynen teki HIFK:ta vastaan kauden 11. maalinsa ja toi KalPan tasoihin toisen erän loppuhetkillä.

Data Group Areenan tiistai-illassa nähtiin taistelupari, joka on tottunut tarjoamaan hienoa kiekkoviihdettä koko yleisölle. Tammikuun viimeisen päivän ottelu ei tehnyt poikkeusta, kun KalPa ja HIFK taistelivat voitosta.

HIFK rynnisti ottelun ensimmäisellä puoliskolla kahden maalin johtoon, mutta KalPalla ponnisti tasoihin toisen erän lopussa tehden kaksi maalia alle kolmessa minuutissa. Kolmannessa erässä KalPa viimeisteli kaksi maalia, eikä enää luopunut johtoasemastaan ja nappasi voiton loppuluvuin 6-3. Voitto oli KalPalle kolmas perättäinen.

Ottelun ehdottomia hahmoja olivat KalPan Eetu Luostarinen, joka viimeisteli yhden maalin ja tarjoili yhden syötön. Luostarisen kanssa samassa ketjussa viilettävä Henri Knuutisen ennakkoluuloton pelaaminen palkittiin myös maalin muodossa. Eero Kilpeläinen oli maalillaan totutun hyvä ja pysäytti kiekon kaikkiaan 22 kertaa.

Vierailijoilta väkevä aloitus

HIFK tuli otteluun vahvasti. Punanutut painoivat pelin jo alkuminuuteista lähtien väkisin KalPan alueelle ja pyrki paineistamaan KalPan avauspelaamista. Erän edetessä KalPa sai paremmin juonesta kiinni ja pääsi hakemaan avausmaalia myös ylivoimalla. Ylivoima ei kuitenkaan ollut uomissaan ja avausmaali jäi syntymättä.

Ensimmäisen todellisen tekopaikan KalPa sai erän loppupuolella, kun kovassa vireessä oleva Janne Keränen pujotteli helsinkiläispuolustusta ja pääsi miltei nokikkain HIFK-vahti Kevin Lankisen kanssa. Keltapaitojen harmiksi laukaus suuntautui ohi maalin.

Erän loppua kohti edetessä HIFK:n prässi rauhoittui, mutta KalPa-puolustuksen virhettä punanutut eivät jättäneet käyttämättä. Juha Jääskä tarjoili kiekon KalPan alueelle jääneelle Lennart Petrellille, joka ujutti kiekon komeasti ohi Eero Kilpeläisen.

Toisessa erässä HIFK jatkoi rynnistystään ja kävi jo lähellä 0-2 -johtoa, kun Mikael Johansson ja Panu Mieho rakentelivat tekopaikan maalin kulmalla kytänneelle Joonas Raskille. Kilpeläinen venyi tilanteessa parhaimpaansa ja piti vieraiden johdon yhdessä maalissa.

Ajassa 34.29 HIFK kuitenkin siirtyi kahden maalin johtoon Teppo Miikhalin toimesta. Tekopaikan rakentelivat jo aiemmin vaarallisia paikkoja luonout Mikael Johansson ja Arttu Luttinen.

Erän lopussa KalPan nuoriso-osasto näytti osaamistaan. Eetu Luostarinen tarjosi kiekon keskialueella täyteen vauhtiin itsensä kelanneelle Henri Knuutiselle, joka ajoi väkevästi maalille ja runnoi kiekon väkisin ohi Lankisen. Maali oli KalPa-kasvatille Liiga-uran ensimmäinen.

Ja lisää oli samantien tulossa. Kovavireinen Mikko Nuutinen loi itselleen laukaisupaikan ja irtokiekko pomppasi suoraan Matias Myttysen lapaan, joka sijoitti kiekon tarkasti HIFK-rysän oikeaan yläkulmaan.

Kolmas erä oli alusta saakka tasaista vääntöä, KalPan ollessa kuitenkin hivenen niskan päällä. Keltamusta savolaismiehistö saikin oivan paikan siirtyä ensimmäistä kertaa ottelussa johtoon, kun HIFK-vahti Lankinen sai kaksiminuuttisen pelin viivyttämisestä siirrettyään maalia, joskaan ylivoima ei tuottanut tulosta

Erän puolivälissä HIFK rakenteli erinomaisen maalipaikan, kun Juuso Salmi pääsi kokeilemaan Kilpeläisen ohittamista B-pisteiden välistä. Laukaus kuitenkin pysähtyi puolustukseen ja KalPa rynnisti vastaiskuun, Santeri Lukka jätti kiekon mukaan nousseelle Mikko Nuutiselle, joka siirsi kiekon Alexander Ruuttulle. Tällä kertaa Ruuttu ei erehtynyt ja kiepsautti kiekon maaliin toista kertaa tällä kaudella.

KalPan ensimmäisen osuman alustanut Eetu Luostarinen lisäsi KalPan johdon jo 4-2:ään, kun hän karvasi vierasjoukkueen puolustukselta kiekon itselleen ja nosti pienestä kulmasta maaliin.

HIFK ei kuitenkaan ollu luovuttanut ja se tuli ottelun lopussa maalin päähän. Arttu Luttinen väänsi kiekon väkisin maalille ja tuloksena oli kavennusosuma. Vierailijat hakivat tasoitusosumaa vielä ilman maalivahtia, jolloin KalPa kaunisteli loppuluvuiksi 6-3, kun Tommi Jokinen ja Jussi Timonen laittoivat kiekon tyhjään maaliin. Timoselle maali oli kauden kolmas ja samalla hän rikkoi yhden kauden maaliennätyksensä.

KalPa jatkaa otteluitaan torstaina vieraskentällä Ilvestä vastaan ja viikon kruunaa lauantai-iltana pelattava Savon derby Jukureita vastaan.