Pelicans kavensi voitot 2-1:een Kuopiossa

KalPa-Pelicans 1-2 (0-0, 1-1, 0-1)

Tilastot täältä

Kuopiossa pelattiin lauantaina KalPan ja Pelicansin välisen neljännesfinaalisarjan kolmas kamppailu. KalPa oli voittanut kaksi ensimmäistä jatkoerissä ja täten johti sarjaa 2-0.

Ottelun avauserässä vaarallisimmat paikat loi vierasjoukkue. Lahtelaiset pääsivät pelaamaan ylivoimaa kahdesti ja olisivat siirtyneet johtoon ilman Denis Godlan loistavia torjuntoja ja KalPan kenttäpelaajien uhrautuvaa blokkauspeliä.

Toisessa erässä peli kääntyi ja KalPa otti hallinnan itselleen. Erän puolivälin tienoilla isännät siirtyivät johtoon, kun Santeri Lukka katkaisi keskialueella Pelicans-hyökkäyksen, syötti kiekon Balazs Sebokille, joka jatkoi edelleen Alexander Ruutulle, joka iski uransa ensimmäisen playoffs-maalin. KalPa sai maalista virtaa ja sai aikaan pitkiä hyökkäyksiä Pelicansin päätyyn. Lahtelaiset olivat pahassa pinteessä, mutta iskivät silti ottelun seuraavan maalin, kun Justin Hodgman löysi oivalla syötöllä Joonas Alanteen, joka tälläsi kiekon alakulmaan.

Kolmas erä oli kokonaisuutena vaisu puolin ja toisin. KalPa piti kiekkoa huomattavasti lahtelaisia enemmän, mutta ei päässyt murtautumaan tarpeeksi hyville maalintekopaikoille. Sen sijaan Pelicans käytti vähäiset paikkansa tehokkaasti ja iski ottelun voittomaalin viisi minuuttia ennen loppua. Asialla oli jälleen Joonas Alanne. KalPa sai vielä hyvän loppurynnistyksen aikaan, mutta Pelicans puolustus kesti uhrautuvasti.

Pelicans siis kavensi vierasvoitollaan sarjan tilanteeksi 2-1. Seuraava ottelu pelataan maanantaina Lahdessa.